Viceprimarul Capitalei: Cu zonele protejate suspendate, nu vom mai vedea case de patrimoniu

0
Publicat:

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu (USR) afirmă, într-o postare pe Facebook, că dacă de luni vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, „nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor".

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei / Foto: Arhivă
Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei / Foto: Arhivă

„Hoţii vor fi întotdeuna dispuşi să ne fure pământul, spaţiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, câteva marionete vor avea asiguraţi bani pentru câteva generaţii. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, noi ceilalţi nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor", a scris Horia Tomescu, pe reţeaua de socializare.

Acesta spune că „între 2011 şi 2021 populaţia cu domiciliul în Bucureşti a scăzut cu 165.000 de locuitori".

Avem 1.716.000 de locuitori la 1.038.266 de locuinţe. Opriţi jaful!", este apelul acestuia.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că prefectul orașului, Toni Greblă, ar urma să atace în instanță regulamentul de construcții care protejează zona istorică a Capitalei de o dezvoltare haotică.

Acesta spune că „asta înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi din București”. Edilul susține că acest lucru se întâmplă din cauză că, pentru prima dată, administrația respinge autorizații și face sesizări la DNA, iar „speculatorii imobiliari pun presiune” pentru ca regulamentul să fie desființat.

Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie "are undeva între doi şi trei metri cubi".

Ulterior, a arătat Nicuşor Dan, prefectul a revenit, transmiţând că dacă nu îi vor fi date toate aceste acte până pe 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivaţia ar fi fost "pentru că există există suspiciuni în diverse medii".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite