Primele imagini cu femeia închisă de manelistul drogat în portbagajul mașinii. Bărbatul a dat foc autoturismului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia se afla închisă în portbagajul mașinii la volanul căreia se afla cântărețul de manele. Aceasta a reușit să sune la 112 și să transmită localizarea.

Certa dintre cei doi parteneri era să se transforme într-o tragedie
Certa dintre cei doi parteneri era să se transforme într-o tragedie

Camerele de supraveghere au surprins imagini cu femeia care a fost închisă de cântărețul de manele în portbagajul mașinii. Pe imagini se vede cum între cei doi parteneri are loc o ceartă, lângă autoturism, iar la un moment dat, pe fondul amenințărilor, femeia fuge.

Manelistul o urmărește și reușește, cu forța, să o aducă înapoi la mașină, urcând-o la volanul mașinii. Mai târziu, victima este băgată cu forța în portbagajul mașinii, iar manelistul a dus autoturismul pe un loc viran și a dat foc mașinii. Norocul victimei a fost că a reușit să sune la 112, fiind localizată și salvată de polițiști.

Bărbatul a fost identificat și capturat de polițiști, după care a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca marți, 7 februarie să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mașina în care era sechestrată se afla în mișcare

Cei doi au fost văzuți certându-se în fața unui hotel din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia ar fi ajuns în locul respectiv cu mașina femeii, deoarece bărbatul consumase alcool. La un moment dat, acesta și-a lovit iubita apoi au urcat amândoi în mașină, de data aceasta el la volan.

Pe drum ar fi oprit mașina și și-a forțat partenera să intre în portbagaj. Ionela a reușit să sune de două ori la 112, prima oară la ora 4 și 40 de minute dimineața.

În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat poliția. Operatorul STS i-a transmis un SMS cu un link pe care să-l acceseze pentru a putea transmite către sistemul 112 coordonatele geografice ale telefonului de pe care a sunat. Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, coordonatele geografice au fost transmise în timp real, iar operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de dispeceratul poliției”, a spus Cătălin Chirică, purtător de cuvânt al STS.

Cântărețul de manele din București a dus mașina pe un câmp izolat din Sectorul 3, unde i-a dat foc și a plecat, lăsându-și iubita în agonie.

Un echipaj format din trei polițiști au găsiut mașina după doar 10 minute. „Colegul meu a văzut mașina, a scos lanterna și ne-am dus în fața portierei stânga, eu și cu colegul meu. Am bătut în geam, «Poliția!», dar nu a răspuns nimeni. Deodată a ieșit fum. Se auzea din spate ceva din portbagaj. «Sunt aici!», s-a auzit o voce și ne-am dus repede la portbagaj, am extras pe doamna, după care am luat stingătorul și am aplicat la stingerea incendiului”, a precizat agentul Ion Adelin Vlădaia, de la Brigada Rutieră.

Femeia era șocată de cele întâmplate, a spus agent principal Ionuț Tălăiban: „Era în stare de șoc. A spus ceva de genul «Scoteți-mă de aici, mor!».

Bărbatul este cercetat acum de polițiștii de la Omoruri și procurorii Tribunalului București pentru tentativă de omor.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a explicat cum funcţionează tehnologia cu ajutorul căreia a putut fi salvată femeia băgată cu forţa în portbagajul unui autoturism, căruia ulterior i-a dat foc. Operatorii Serviciului 112 au reușit în timp-record să o localizeze cu ajutorul unei tehnologii de geolocalizare, coordonatele geografice fiind exploatate rapid de polițiști.

HTML5 este o soluție de localizare dezvoltată de specialiștii STS în anul 2018 și disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau a unei aplicații. Concret, în caz de pericol, operatorul 112 trimite victimei un link, iar aceasta nu are de făcut decât să-l acceseze. Soluția dezvoltată de STS acționează asupra softului telefoanelor care transmit către 112 în mod constant coordonatele geografice exacte ale deținătorului, care mai apoi sunt comunicate forțelor de intervenție.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite