Doi medici și doi asistenți de la Spitalul Foreasca, trimiși în Turcia
0O echipă medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca a fost trimisă în Turcia pentru a ajuta numărul mare de victime. Potrivit șefului UPU SMURD București, doctorul Bogdan Oprița, este vorba de doi medici pregătiți în protecție civilă și doi asistenți.

Sursa mai menționează că echipa va avea un dublu rol. „Pe de o parte de a asista eventualele victime care sunt extrase de sub dărâmături, şi ei vor fi şi medici pentru membri acestei echipe formate din pompieri salvatori”, afirmă Opriţa, potrivit News.ro.
Unul dintre medici este Ionuț Olaru, care a urmat mai multe cursuri de protecție civilă și a mai participat la cutremurul din Albania, cu aceeași echipă de salvatori. Al doilea medic este Drăghici Alexandru.
„Toţi medicii şi asistenţii de la UPU SMURD, de la Spitalul Floreasca urmează astfel de cursuri, periodic participă la astfel de exerciţii, tocmai de aceea avem astfel de echipe iar doctorul Olaru este primul care a finalizat primul pe linie de protecţie civilă aceste lucruri, al doilea este doctorul Drăghici. Ei de alfel sunt şi responsabilii pentru postul medical avansat, în engleză Emergency Medical Team, care la noi deocamdată este acreditată la nivel 1, şi, dacă suntem solicitaţi vom trimite şi un astfel de post acolo”, explică doctorul Bogdan Opriţa.
Acesta a spus că au avut foarte puțin timp la dispoziție pentru a se mobiliza și că în doar șase ore, „pe lângă oameni a trebuit să facem şi nişte pregătiri logistice pentru că ei au plecat acolo cu nişte materiale sanitare, echipamente , aparatură.”.
„În standardul acestei echipe acreditate internaţional ei trebuie să aibă aceşti medici şi asistenţi care vor lucra în două schimburi, 24 de ore din 24, există un standard în care se specifică ce şi cât din echipamentele şi materialele sanitare trebuie să aibă la ei. Au monitoare, defibrilatoare, au aspiratoare, buelii de oxigen, soluţii perfuzabile, medicaţie necesară pentru analgo-sedare, au ca materiale sanitare sonde de intubaţie, bineânţeles echipament necesar pentru intubaţie oro-traheală", a mai explicat Bogdan Opriţa.