Primăria Sectorului 1 alocă 41 de milioane lei pentru dotarea a trei spitale

0
Publicat:

  Primăria Sectorului 1 va aloca peste 41 milioane lei pentru dotarea a trei spitale de pe raza acestei unităţi administrative.

Alegerile locale 2020 din București au fost umbrite de un mega scandal iscat între candidații la primăria sectorului 1, care se acuză reciproc de fraudă jpeg

Este vorba despre: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia, informează autoritatea locală, prin intermediul unui comunicat. În vederea acestei investiţii, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de marţi încheierea unui protocol cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„Cea mai mare investiţie este în cuantum de 12,1 milioane lei şi este destinată achiziţionării la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a unui aparat de rezonanţă magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generaţie permite o diagnosticare rapidă şi foarte precisă, pentru o gamă variată de afecţiuni”, transmite sursa citată.

Pentru Spitalul Clinic „Sfânta Maria” se vor achiziţiona: robot chirurgical - 11,5 milioane lei, analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, sistem ablaţie tumorală prin electroporaţie - 3,1 milioane lei.

Spitalul Clinic Filantropia va fi dotat cu un mamograf în valoare de 1,8 milioane lei.

„Dotarea spitalelor de pe raza Sectorului 1 cu aparatură de ultimă generaţie este una dintre priorităţile mele. Nu putem asigura un act medical de calitate cu aparatură învechită şi uzată moral. Pentru a salva vieţi avem nevoie de echipamente performante şi medici bine pregătiţi”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 menţionează că a alocat în acest an fonduri "importante" de la bugetul local şi pentru finanţarea altor spitale din această zonă administrativă: Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” şi Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

„Vorbim despre finanţări în cuantum de 85 de milioane lei, din care peste 77 milioane lei sunt destinaţi investiţiilor în infrastructură şi în achiziţionarea de aparatură medicală modernă, iar peste 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcţionare, în special pentru plata utilităţilor (apă, canal, electricitate, gaze etc)”, menţionează sursa citată.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite