Controversele averii soților Pascu: Executarea silită a apropiaților și procesul cu Primăria Sectorului 1 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miruna și Mihail Claudiu Pascu, părinții șoferului Vlad Pascu, protagonistul tragicului accident rutier de la 2 Mai, sunt în centrul unei noi controverse, legată de modul în care au făcut averi fabuloase. Cei doi dețin peste 700 de proprietăți, în cele mai selecte zone ale Bucureștiului, dar și la malul mării.

Soții Pascu dețin peste 700 de imobile FOTO Colaj newsweek.ro / Inquam Photos
Soții Pascu dețin peste 700 de imobile FOTO Colaj newsweek.ro / Inquam Photos

Cu apartamente și terenuri ce valorează milioane de euro, familia Pascu a ajuns sub atenția publicului și a autorităților pentru metodele lor de a face afaceri, în special la începutul anilor 2000.

În cadrul unei investigații a jurnaliștilor de la Știrile PRO TV, o fostă judecătoare a dezvăluit că Mihail Pascu ar fi afectat viața a zeci de oameni, lăsându-i fără case.

Familia deține peste 700 de imobile

Potrivit datelor cadastrale, Miruna și Mihai Pascu dețin un impresionant portofoliu de 714 imobile și terenuri, majoritatea concentrate în nordul Bucureștiului, unde prețul mediu de vânzare al unui apartament depășește 300.000 de euro. Această proprietate extinsă include și două blocuri în Sectorul 1, care, conform vecinilor, nu ar fi deloc bine întreținute și par a duce lipsă de locuitori.

„Au mai multe imobile vândute, închiriate. Este o familie care nu este văzută chiar atât de bine în zonă”, este mărturia unei persoane care îi cunoaște pe cei doi.

O strategie a cuplul Pascu, menită să le maximizeze profitul, este vânzarea nu numai de apartamente, ci și de locuri de parcare, boxe în subsol și chiar spații comune din blocuri.

Procesul cu Primăria Sectorului 1

Însă, controversa în jurul familiei nu se oprește aici. Ei au fost implicați într-o confruntare legală cu autoritățile, pentru construcția unui hotel de zece etaje în Sectorul 1 al Bucureștiului, unde au depus documente expirate de aproape un deceniu. După ce le-a fost respinsă cererea, ei au dat în judecată instituția.

„Ne-a dat în judecată în vederea eliberării unui certificat de urbanism de construire direct. Adică, în baza unui PUZ eliberat în 2009, pe care noi îl considerăm expirat! Și este expirat”, a declarat Oliver Păiuș, viceprimarul Sectorului 1.

Mihail Pascu, un cunoscut cămătar

Cu toate acestea, dezvăluirile cele mai cutremurătoare vin din trecutul întunecat al lui Mihail Pascu. Acesta ar fi practicat împrumuturile cu camătă.

Potrivit declarațiilor fostei judecătoare, bărbatul a luat apartamentele celor cărora le-a acordat împrumuturi. Cum a fost posibil acest lucru, fără ca măcar respectivele persoane să îi fie datoare?

Chiar dacă își achitau datoriile, Mihai Pascu nu le elibera oamenilor chitanțe pentru ratele rambursate, iar ulterior, îi executa silit. Aceste afirmații au fost înregistrate în numeroase procese de recuperare a datoriilor,

Așa a pățit chiar un fost prieten de familie, cu care împărtașea pasiunea pentru mașini. Ajuns la nevoie, i-a împrumutat firma care a intrat în insolvență, așa că nu a mai văzut banii nici până astăzi. Relațiile de prietenie dintre cei doi s-au răcit, iar acum îi mai leagă doar o procedură de executare silită.

În prezent, ar exista pe rol mai multe procese de executare silită, însă detaliile afacerilor sunt ținute sub lacăt de executorii judecătorești. Aceștia incearcă să convingă instanțele judecătorești să pună poprire pe sumele de bani pretinse de Pascu, de la cei afectați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite