Prețuri de infarct la trufandale în piețele din București. Cu cât vând producătorii spanacul și loboda

0
Publicat:

Trufandalele de primăvară costă aproape cât un kilogram de carne. Verdețurile au prețuri de infarct în piețele din București. Producătorii au umplut tarabele cu ierburi de primăvară, una și una, dar la costuri amețitoare.

Verdețurile de primăvară au prețuri cu 20% mai mari decât anul trecut FOTO Adevărul
Verdețurile de primăvară au prețuri cu 20% mai mari decât anul trecut FOTO Adevărul

Pentru toate acestea, cei care doresc să se bucure de ele plătesc un preț cu 20% mai mare decât anul trecut.

Conform Antena 3, prețul spanacului variază în funcţie de producător. În unele piețe se vinde chiar şi cu 15 lei, iar în altele poate fi cumpărat cu doar 5 lei. 

Lobodăa este 10 lei, în timp ce o legătură de leuştean costă 5 lei. Totodată, pe tarabe a apărut şi ceapa verde, o legătură fiind vândută cu 3 lei. Salata verde nu costă mai puțin de 5 lei bucata, iar o legătura de ridichi se vinde cu 3 lei.

Scumpirile din 2024 afectează și carnea de miel: La cât va ajunge un kilogram de Paște

De altfel, creșteri de prețuri s-au înregistrat la majoritatea alimentelor, în ultima perioadă.

Potrivit fermierilor care se ocupă de creșterea ovinelor, prețurile pentru carnea de miel vor fi afectate anul acesta, în apropierea Sărbătorilor Pascale, din cauza scumpirilor pentru hrană precum porumb și furaje, dar și din cauza deficitului acut de forță de muncă.

Conform declarațiilor lui Gheorghe Ursul, crescător de oi din satul Iabalcea, prețul pentru carnea de miel ar urma să ajungă la 20 de lei în viu sau peste 40 de lei pentru un kilogram de carne în carcasă. 

Anul trecut, crescătorii de animale cereau pentru un kilogram de carne de miel un preț cuprins între 15 și 20 de lei, în cazul în care se achiziționează un miel întreg. În plus, potrivit primelor estimări realizate la mijlocul lunii ianuarie, crescătorii de animale susțineau că prețurile de anul acesta ar urma să atingă între 25 și 30 de lei per kilogram.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite