Noi tarife de parcare în București. Zonele în care nu mai e gratuit nici noaptea

0
Publicat:

Primăria Capitalei a supus dezbaterii noile tarife de parcare în București și zonele în care vor fi aplicate acestea.

Parcare București Foto Inquam Photo
Parcare București Foto Inquam Photo

Potrivit documentului, pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20 propunerea este de a se practica un tariff de 5 lei/oră.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice și instituții publice, în zilele de luni până duminică și în intervalul orar 08:00 – 20:00, se stabilește un tarif de 25 lei/zi sau 500 lei/lună”, se arată în proiect.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an.

Tariful unic pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică - 20 lei/oră de luni până duminică

Tarif de exploatare pentru locurile de parcare a căror utilizare este necesară pentru încărcarea autovehiculelor electrice 300 lei/lună/Ioc de parcare plus 0,15 lei/kw vândut

Zone în care parcarea nu este gratuită nici noaptea

Tariful orar de parcare se aplică de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în afara programului menționat parcarea fiind gratuită. inclusiv în zilele de sărbatori legale cu excepția parcajelor din zonele Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața ȘLibertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală.

Plata tarifului orar permite utilizarea unui Ioc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice - abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 - 20:00, în toată zona unică de tarifare; - plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

  • Pentru nerespectarea dispozițiilor legale, a prevederilor hotărârilor și dispozițiilor adoptate și sau emise de autoritățile publice locale, precum și a regulamentelor pentru utilizarea parcajelor publice aplicabile în materie. persoanele fizice și/sau juridice au obligația de a plăti catre Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București cu titlu de daune-interese, o penalitate în valoare de 200 Leiautovehicul/24 ore, începând cu ora la care se constată neregularitatea, cu excepția cazului în care va fi dovedit un prejudiciu mai mare. Nerespectarea obligațiilor poate fi constatată de către Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau prival at Municipiului București prin ntocmirea unei note de constatare.

Se vor cumpăra 300 de parcometre

Capitala se aliniază provinciei și își instalează aparate automate de taxat în parcări. Compania Municipală Parking va cumpăra prin licitație 300 de parcometre și va plăti pentru ele aproape 11 milioane de lei.

"Revoluția în parcare", cum au anunțat-o oficialii Municipalității, a început la București cu prețuri mari, dungi albastre trasate peste cele albe și multe controverse. Vor fi instalate și 300 de parcometre pentru care Primăria va plăti 10,9 milioane de lei. Pe lângă parcometre, "Revoluția în parcare" va beneficia și de camere video care vor monitoriza plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor parcate și vor depista, astfel, șoferii rău-platnici. Sistemul complet de parking va fi operațional la jumătatea anului viitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite