Nicușor Dan a anunțat continuarea demontării cablurilor de pe stâlpi și bulevarde. Unde au loc lucrări

0
Publicat:

Cablurile agățate de stâlpii de elctricitate, care planează asupra străzilor și a bulevardelor din Capitală, vor fi complet demontate. Continuarea unor astfel de lucrări a fost anunțată de Primarul General, Nicușor Dan. El a precizat și sectoarele vizate.

Străzi din București, cu cabluri de electricitate FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Străzi din București, cu cabluri de electricitate FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a declarat, luni, că municipalitatea continuă să elibereze stâlpii, străzile şi bulevardele de cabluri, fire şi echipamente pentru comunicaţii electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureştiului. Anunțul a fost făcut public, pe pagina sa oficială de Facebook.

În ce zone ale Bucureștiului se vor efectua lucrări

Edilul a scris că, potrivit ultimei dispoziţii pe care a semnat-o, este vorba despre echipamentele şi cablurile montate pe stâlpi de pe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5. Nicușor Dan a precizat, cu exactitate, și care sunt acele străzi și bulevarde vizate, după cum urmează:

bulevardul Alexandru Ioan Cuza, strada Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei, strada Frumoasă (din sectorul 1), bulevardul Ghica Tei, strada Ion Luca Caragiale, strada Vasile Lascăr sau strada Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din Sectorul 3, strada Mitropolit Filaret şi şoseaua Berceni - Sectorul 4 şi strada Fabrica de Chibrituri din Sectorul 5.”

Potrivit primarului general al Capitalei, cablurile şi echipamentele vor fi dezafectate de administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea Direcţiei Generale Servicii Publice - Direcţia Servicii Integrate şi cu sprijinul Direcţiei de Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Proiectul Netcity

Nicuşor Dan a reamintit că Primăria Municipiului Bucureşti derulează proiectul Netcity, un program prin care se realizează canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi.

Lucrările au început în anul 2009 și până în prezent s-au finalizat 2.072 km de canalizaţie de comunicaţii electronice, din care 310 km în anul 2022. Conform contractului, PMB încasează o redevență anuală din veniturile totale încasate de Netcity Telecom SRL, iar în anul 2022 PMB a încasat 5,7 milioane lei redevenţa aferentă veniturilor încasate la nivelul anului 2021., a scris edilul, în postarea sa.

Nicuşor Dan a menţionat că în contract este prevăzut că Primăria Capitalei ia o redevenţă anuală din veniturile totale încasate de Netcity Telecom SRL. El a spus că în 2022 Municipalitatea a încasat 5,7 milioane de lei redevenţa aferentă veniturilor încasate la nivelul anului 2021.

Nicuşor Dan a adăugat că pentru 2023 se estimează realizarea a aproximativ 410 de kilometri de canalizaţie în zone din Bucureşti precum: Bucureştii Noi, Pajurei, Chitila, Banu Manta - Titulescu, Piaţa Domenii, Spitalul Militar Carol Davila, Primăverii, Televiziunea Română, Aerogării, Cartierul Henri Coandă, Gheorghe Ionescu Siseşti - Jandarmeriei, Cartierul Giuleşti Sârbi, Gara Obor - Baicului, Floreasca, Doamna Ghica, Electronicii, Vatra Luminoasă, Cartierul 23 August, Drumul între Tarlale, Cartier Ozana, Brâncoveanu - Alunişului, Apărătorii Patriei, Parcul Romniceanu, 13 Septembrie - Uranus, Grozăveşti, Drumul Taberei, Valea Oltului etc.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri