Nicuşor Dan: „Vom înlocui peroane vechi şi vom moderniza staţii de tramvai“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi înlocuite peroanele vechi, deteriorate şi modernizate staţii de tramvai în mai multe zone din Bucureşti. Edilul a mai spus că noile staţii vor fi corelate cu semaforizarea şi cu trecerile de pietoni.

Stațiile de tramvai vor fi modernizate FOTO Adevărul
Stațiile de tramvai vor fi modernizate FOTO Adevărul

De asemenea, noile stații vor avea și rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi cărucioare pentru copii. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de socializare, precizând că deja Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat indicatorii tehnico-economici, (documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii).

Vom înlocui peroane vechi, deteriorate şi vom moderniza staţii de tramvai.

Este vorba despre peroanele situate pe:

- strada Ştefan Hepites (pe ambele sensuri, pe Şos. Viilor, la intersecţia cu str. Ştefan Hepites, sectorul 5),

- Piaţa Unirii (cap linie 32, la intersecţia Bd Regina Maria cu Bd Unirii şi Splaiul Independenţei, sectorul 4),

- Depou Alexandria (cap linie 32, peron debarcare, în dreptul Depoului Alexandria, sectorul 5),

- Pasaj Colentina (pe Şos. Colentina, în bucla de întoarcere a tramvaiului 21, sector 2),

- Piaţa Hurmuzachi (ambele sensuri de pe Şoseaua Mihai Bravu, aflate în sectoarele 2 şi 3, la intersecţia cu Bulevardul Basarabia şi respectiv Calea Călăraşi)”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.

Nicușor Dan a precizat că noile staţii vor fi corelate cu semaforizarea şi cu trecerile de pietoni şi vor avea rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi cărucioare pentru copii.

Totodată, staţiile vor fi dotate cu indicatoare, coşuri de gunoi, garduri de protecţie, elemente reflectorizante şi adăposturi pentru călători. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat indicatorii tehnico-economici, (documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii)”, a adăugat edilul general.

Susținut de PMP la alegerile din 2024

După ce a primit un ultimatum de la PNL, primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, are totală susținere din partea PMP, la alegerile de anul viitor. Eugen Tomac a vorbit, recent, în cadrul unei întâlniri cu edilul, despre continuarea parteneriatului și proiectele de interes major pentru municipiul București.

Anunțul liderului PMP, partid care are 5 din cei 55 de consilieri generali din București, a venit în contextul în care partidul din care face parte Nicușor Dan s-a distanțat, la nivel declarativ, de acesta. Edilul a primit un ultimatum din partea PNL, cu zece cereri, pentru a nu-i retrage sprijinul politic.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite