Grupare de traficanţi de droguri, destructurată de poliţişti. Unul dintre suspecţi ar fi murit de supradoză chiar în timpul percheziţiilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii şi continuării cercetărilor, 15 persoane Foto: Arhivă
Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii şi continuării cercetărilor, 15 persoane Foto: Arhivă

O grupare de traficanţi de droguri a fost destructurată de oamenii legii, în urma a 10 percheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov. În urma operaţiunii "Podul", poliţiştii l-au prins în flagrant pe liderul grupării, în timp ce încerca să vândă 100 g de heroină. Unul din suspecţi a murit de supradoză în timpul cercetărilor, la percheziţii fiind găsite persoane care au declarat ca sunt consumatori de heroină de peste 25 de ani, potrivit Digi 24.

„La data de 17 februarie 2021, poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au surprins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină cu puritate ridicată către alte două persoane”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Astfel, conform sursei citate, în urma controalelor corporale efectuate de poliţişti asupra celor două persoane, dar şi a autoturismelor utilizate de acestea, au fost descoperite şi ridicate pentru continuărea cercetărilor mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină şi 38.000 de lei. 

Ulterior, poliţiştii au efectuat 10 percheziţii domiciliare la membrii grupării infracţionale organizate, fiind găsite şi ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartuşe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM şi carduri bancare. 

Potrivit sursei citate, investigaţiile în cauză s-au derulat în perioada 2019-2021, fiind cercetată activitatea infracţională a grupării infracţionale specializate în traficul intern şi consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină, în Bucureşti şi Ilfov.

Totodată, conform Poliţiei române, iderul grupării îi aproviziona pe ceilalţi membri cu heroină, în cantităţi de ordinul sutelor de grame, săptămânal. Iar aceştia distribuiau mai departe drogurile, la nivel stradal, obţinând din această activitate „importante venituri ilicite”. 

„Gruparea ar fi avut 3-4 puncte unde ar fi comercializat drogurile stradal, protejând aceste locuri cu persoane care ar fi avut rolul de a identifica echipajele de poliţie sau orice activitate neobişnuită în zonă”, se mai arată în comunictul citat.

Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii şi continuării cercetărilor, 15 persoane. Iar faţă de 9 dintre acestea, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, urmând a fi propuse pentru arestare preventivă. 

Unul din suspecţi a murit de supradoză în timpul cercetărilor. La percheziţii au fost găsite persoane care au declarat ca sunt consumatori de heroină de peste 25 de ani, potrivit DIGI 24

Conform sursei citate, liderul grupării, Matei Aurel, zis Rică, a fost trimis în judecată în alt dosar, acum 2 luni, tot pentru trafic de droguri. Ca ,,acoperire” aveau centre de colectare fier vechi în Ilfov şi pe centura Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite