Cum a influenţat pandemia căsătoriile şi divorţurile. Coronavirusul s-a făcut resimţit şi în numărul de naşteri şi decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza sanitară s-a făcut resimţită în toate domeniile FOTO: Discovery
Criza sanitară s-a făcut resimţită în toate domeniile FOTO: Discovery

Efectele crizei sanitare asupra fenomenelor demografice sunt vizibile, pandemia scăzând cererea  şi pentru oficiile de stare civilă.

Industria evenimentelor a fost una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus.  Aproape tot anul trecut, cu mici excepţii, COVID-19 a dat peste cap  planurile tinerilor care şi-au propus să-şi întemeieze o familie, prin unirea destinelor.

Prin urmare, foarte multe căsătorii au fost sistate şi amânate pentru vremuri mai bune, doar cei foarte hotărâţi alegând să se căsătorească în faţa ofiţerului de stare civilă. O arată datele statistice puse la dispoziţie de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, care deserveşte populaţia din 20 de localităţi din cele 73 ale judeţului Vrancea (jumătate din populaţie), inclusiv municipiul Focşani, unde este concentrată cea mai mare parte a locuitorilor.

În tot anul trecut, acest serviciu subordonat Primăriei Focşani a înregistrat doar 559 de căsătorii, faţă de 995 cu un an în urmă.

Pandemia a făcut şi ceva bun în această privinţă, mai ales că mulţi oameni au stat acasă şi relaţiile de familie s-au consolidat mai mult decât altădată. Astfel, s-a remarcat o scădere îmbucurătoare a numărului de divorţuri, doar 125 în anul 2020, faţă de 290 cât s-au raportat în anul 2019.

Sporul natural continuă să fie unul negativ, în condiţiile în care numărul persoanelor care au murit anul trecut este aproape dublu faţă de acum doi ani.

Pe raza de competenţă a Serviciulul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, cu o populaţie evaluată la aproximativ 168.000 de locuitori, s-au născut 1.142 de copii în anul 2020, cu aproape 200 mai puţin decât în 2019.

În schimb,  s-au înregistrat în pandemie 2007 decese, cele mai multe din ultimii ani, lucru care ar putea avea şi cu faptul că virusul COVID-19 a ucis în Vrancea peste 300 de persoane.

Vă mai recomandăm:

FOTO Căsătorie în pandemie la Bacău. Măştile anticoronavirus nu i-au împiedicat pe miri să se sărute cu foc

Căsătoriile la Poarta Sărutului, ţinute chiar şi în pandemie. Tinerii sunt aşteptaţi să-şi unească destinele de Valentine’s Day şi Dragobete
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite