Capitala, acoperită de ape. Peste 200 de bucureşteni au sunat duminică la 112 privind străzi şi case inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 230 de apeluri privind străzi şi imobile inundate în Capitală au fost primite prin 112 de ISU Bucureşti în două ore, cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă fiind în zonele spitalelor „Sf. Ioan“ şi „Marie Curie“, la Facultatea de Stomatologie şi pe Calea Văcăreşti. Primăria Capitalei a cerut echipelor ApaNova, RADET şi Enel, precum şi operatorilor de salubritate să intervină rapid acolo unde este cazul.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a fost solicitat să intervină duminică pentru scoaterea apei acumulate în subsolul unor spitale, instituţii de învăţământ, locuinţe sau pe carosabil, în urma precipitaţiilor, care au depăşit 25-35 de litri pe metru pătrat, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

La dispeceratul ISU Bucureşti, între orele 17.30 şi 19.30 au fost primite 232 de apeluri prin numărul de urgenţă 112, pentru a interveni atât în Bucureşti cât şi în judeţele învecinate, potrivit Mediafax.

Pompieri aduşi de acasă

Echipajele ISU Bucureşti care au intervenit duminică în Capitală au fost suplimentate cu pompieri din turele libere. Pompierii acţionau, în jurul orei 21.00, cu autospeciale echipate cu motopompe la peste 20 de adrese din Capitală.
Cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă acumulate, au fost în zonele Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfâtul Ioan", Spitalului de Urgenţă pentru Copii "M.S. Curie", la Facultatea de Stomatologie, pe Calea Văcăreşti şi pe străzile Brezoianu, Parcului şi Măceşului, a precizat sursa citată.

Echipaje ISU Bucureşti au intervenit şi în localităţile Vidra, Roşu, Pantelimon, din judeţul Ilfov, precum şi în Frumuşani, judeţul Călăraşi, în urma solicitărilor primite pentru scoaterea apei acumulate în unele locuinţe.

39 de acumulări de apă în oraş

Şi echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile.

Potrivit raportului Apa Nova, până în prezent au fost înregistrate 39 de acumulări de apă şi 15 guri de scurgere cu probleme, în mare parte acestea fiind soluţionate, a anunţat Primăria Capitalei.

De asemenea, au fost semnalate 36 de cazuri de subsoluri inundate, 31 dintre acestea fiind deja curăţate.

Operatorii de salubritate sunt în teren pentru degajarea apei şi a eventualelor deşeuri acumulate pe gurile de scurgere şi la rigole, iar reprezentanţii Administraţiei Străzilor vor interveni pentru a remedia eventualele defecţiuni la semafoare, a precizat municipalitatea.

Număr gratuit pentru sesizări

Bucureştenii pot face sesizări privind RADET, Enel şi Apa Nova la numărul de telefon gratuit 0800.800.868, pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu au fost duminică sub avertizare nowcasting cod galben de ploi. Aversele au depăşit local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat.

Ultima avertizare cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov a intrat în vigoare la ora 21.15 şi este valabilă până la ora 23.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite