Brazii albi dintr-un parc al Sectorului 6 au fost distruși. Autorii se vor alege cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 6 București, Ciprian Ciucu, a tras un semnal de alarmă asupra incident revoltător, ce a avut loc în Parcul T. Vladimirescu. Într-o postare pe Facebook el a arătat cu brazii albi, plantați în urmă cu câțiva ani, au fost vandalizați, în mod repetat. Edilul a transmis că are toleranță zero pentru astfel de acte.

Unul dintre brazii tăiați FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu
Unul dintre brazii tăiați FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Potrivit postării, arborii au fost plantați „cu grijă”, în urmă cu 6 sau 7 ani. De atunci, în preajma Crăciunului, au fost distruși, în mod repetat.

„Au ciopârțit brazii albi, plantați de cca. 6 sau 7 ani. Le-au tăiat vârfurile la vreo 8 dintre ei”, a informat Ciprian Ciucu.

Firma de pază, responsabilă cu securitatea parcului, a suportat cheltuiala pentru replantarea acestor arbori, dovedind un angajament pentru menținerea frumuseții spațiilor verzi. Cu toate acestea, eforturile lor au fost subminate de un individ, apărut în parc noaptea trecută cu un topor, hotărât să continue distrugerea.

Primarul Ciucu a menționat că agentul de pază a încercat să-l prindă, dar în zadar. Poliția locală a fost imediat alertată și a intervenit rapid, dublând echipa de pază cu agenți de intervenție. Într-un interval de aproximativ 45 de minute, alți doi bărbați au fost surprinși în timp ce încercau să taie arborii recenți plantați.

Imaginile captate de camerele de supraveghere vor fi predate Poliției MAI pentru investigații, iar primarul Ciucu subliniază că are „toleranță zero pentru distrugeri și furt, acestea fiind fapte penale.”

Primăria Sectorului 6 face eforturi susținute pentru a asigura securitatea spațiilor verzi, iar recent au fost instalate aproximativ 1000 de camere de supraveghere din cele 3000 planificate. Aceste camere nu numai că îmbunătățesc capacitatea de intervenție a poliției locale, dar servesc și ca mijloc de descurajare pentru cei care ar încerca să comită acte de vandalizare.

Primarul Ciucu îndeamnă comunitatea să-și unească forțele pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a contribui la crearea unui oraș mai frumos și sigur pentru toți locuitorii.

„Sper ca la un moment dat sa ne facem și noi bine”, a conchis Ciprian Ciucu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite