Primarii din sectoarele 2, 3 și 6 au cerut poliției locale controale la toate stațiile GPL

0
Publicat:

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și Ciprian Ciucu, edilul sectorului 6, au cerut luni, 28 August, poliției locale să verifice modul de funcționare a stațiilor GPL.

Controale la stațiile GPL din București în urma tragediei din Crevedia FOTO shutterstock
Controale la stațiile GPL din București în urma tragediei din Crevedia FOTO shutterstock

Primarul Ciprian Ciucu a cerut luni dimineață ca structuri din Poliția locală să verifice dacă cele 37 de stații GPL autorizate în Sectorul 6 funcționează legal. 

 "Din echipa de control fac parte cei de la Inspecţia Comercială, Serviciul de Mediu şi Disciplina în Construcţii. Important de precizat! Potrivit legislaţiei, primăriile nu le eliberează acord de funcţionare celor care comercializează combustibil pentru transport. Astfel că tot ce pot face echipele noastre de control este să verifice dacă staţiile GPL au documentaţia la zi, iar acolo unde constată că este expirată să anunţe instituţiile abilitate: Poliţia Română, ISU, Agenţia de Mediu, ISCIR", anunţă primăria de sector, pe Facebook.  

În același timp, sunt verificate parcările de tiruri, "pentru a vedea dacă există improvizaţii" de încărcare-descărcare cisterne care transportă GPL, menționează sursa citată.

  De asemenea, Primăria Sectorului 3 anunță că, în urma tragediei produse în localitatea Crevedia, Robert Negoiţă a dispus Poliţiei Locale efectuarea "de urgenţă" unor controale la toate staţiile GPL individuale din Sectorul 3.  

"În următoarele 2 zile, toate aceste staţii GPL din sector vor fi controlate în ceea ce priveşte autorizaţia de construire, dar şi din punctul de vedere al avizelor de mediu. Precizăm că aceste staţii sunt controlate periodic, ultima amendă fiind aplicată săptămâna trecută pentru lipsa autorizaţiei de construire în cazul unei staţii GPL aflate pe strada Gheţu Anghel", transmite sursa citată. 

 La rândul său, edilulul Radu Mihaiu anunţă că a cerut Poliţiei Locale un control comercial la toate staţiile GPL din Sectorul 2. 

 "Vom verifica mai ales valabilitatea autorizaţiilor ISU. Voi comunica public rezultatele acestui control, împreună cu măsurile dispuse. Vom face tot ce ţine de noi sa prevenim o tragedie ca la Crevedia", scrie Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook. 

Încă de duminică, Primăria sectorului 5 a transmis că a solicitat controale ample la stațiile GPL și că au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei. 

Rareș Hopincă, Prefectul Municipiului Bucureşti, a anunțat luni dimineață că a fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural şi că vor fi demarate controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL, potrivit Agerpres. 

 Premierul Marcel Ciolacu a dispus, luni, un control la nivel național cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL, după cum arată un comunicat al Guvernului. Decizia are ca scop identificarea urgentă a situațiilor ce prezintă riscuri pentru siguranța publică și vine după ce sâmbătă, 26 August, a explodat o stație GPL fără autorizație, în localitatea Crevedia. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite