Bătrân de 71 ani, acuzat de vecini că le-a omorât pisica și a aruncat-o pe stradă

0
Publicat:

Un bătrân din București are dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, a informat joi, 14 martie, Poliţia Capitalei.

Bătrânul este acuzat că a ucis o pisică Arhivă Adevărul
Bătrânul este acuzat că a ucis o pisică Arhivă Adevărul

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul pentru Protecţia Animalelor au reţinut, pe 11 martie, un bărbat, în vârstă de 71 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, a informat joi, 14 martie, un comunicat al Poliţiei Capitalei.

La data de 10 martie 2024, Serviciul pentru Protecţia Animalelor a fost sesizat de către o persoană cu privire la faptul că vecinul i-ar fi omorât pisica, apoi a aruncat trupul neînsufleţit al animalului pe carosabil.

„Poliţiştii care s-au deplasat cu operativitate la adresă au constatat că cele sesizate se confirmă, persoana bănuită de comiterea faptei fiind un bărbat, în vârstă de 71 de ani. De asemenea, a fost efectuată cercetarea la faţa locului, trupul neînsufleţit al animalului fiind ridicat şi transportat la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală pentru necropsie. Astfel, a fost emisă ordonanţa pentru efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de bărbatul în cauză, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore”, a precizat comunicatul de presă.

Ulterior, faţă de acesta, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite