Un turist a ucis un coiot turbat cu mâinile goale după ce animalul l-a atacat

0
Publicat:

Un bărbat aflat în excursie în Rhode Island  - SUA a ucis un coiot turbat cu mâinile goale, după ce a fost atacat de animal, au anunțat autoritățile, potrivit CBS News.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază.

Coiotul (animal carnivor, asemănător lupului, supranumit „lupul de prerie nord-american”) l-a atacat pe excursionist într-o zonă împădurită din Johnston, a relatat News 12.

Potrivit șefului poliției din Johnston, Mark Vieira, animalul l-a mușcat pe turist de picior.

Excursionistul a reușit să prindă coiotul de gât cu mâinile goale și să-l sufoce, a explicat Vieira pentru News 12.

Coiot. FOTO Wikipedia Christopher Bruno - sxc.hu
Coiot. FOTO Wikipedia Christopher Bruno - sxc.hu

Cadavrul coiotului a fost ridicat de poliție pentru a fi testat, iar laboratoarele de stat au stabilit că animalul avea rabie.

Departamentul de Management al Mediului din Rhode Island a precizat că același coiot a fost implicat într-un atac separat pe 8 februarie, în Scituate.

În aceeași zi, News 12 a raportat că un coiot a atacat o persoană care plimba câinii.

Rabia - o boală virală și adesea mortală - poate fi transmisă de la animale la oameni printr-o zgârietură sau o mușcătură.

Începerea imediată a tratamentului e vitală

Doar un număr mic de oameni au supraviețuit fără un tratament medical prompt.

Dacă însă victima primește asistență medicală imediată, șansele de supraviețuire sunt mari, a declarat Noreen Hynes, director al Centrului de Medicină Geografică Johns Hopkins, din cadrul Diviziei de Boli Infecțioase, pentru CBS News, într-un interviu anterior.

Vaccinurile împotriva rabiei pot, de asemenea, să prevină infecția.

Medicul veterinar de stat din Rhode Island, Scott Marshall, a îndemnat orice persoană care ar fi putut intra în contact cu coiotul să sune la departamentul de boli infecțioase al statului. El i-a sfătuit pe proprietarii de animale de companie să raporteze orice expunere a acestora.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite