„Justice for Eros”: bărbat condamnat la peste doi ani de închisoare pentru uciderea unei motan, în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanţă din Istanbul a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare un bărbat judecat pentru uciderea intenţionată a unei pisici, transmite miercuri agenţia turcă Anadolu, preluată de DPA.

Mai mulți activiști au asistat la şedinţa de judecată de miercuri. FOTO Facebook Antonio Prencipe
Mai mulți activiști au asistat la şedinţa de judecată de miercuri. FOTO Facebook Antonio Prencipe

Instanţa a emis şi o interdicţie de călătorie pe numele respectivului bărbat. Verdictul nu este însă definitiv, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Incidentul în care animalul a fost ucis a avut loc pe 1 ianuarie și a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost prezentate în cadrul procesului. În înregistrare se vede cum bărbatul a lovit un motan comunitar pe nume Eros în interiorul unui lift, timp de mai multe minute, până când animalul a rămas inert.

Agresivitatea bărbatului a generat un val de furie publică.

Activişti pentru drepturile animalelor dar şi politicieni au asistat la şedinţa de judecată de miercuri. Acuzatul s-a apărat spunând că suferă de probleme psihice, conform Anadolu.

„Justice for Eros"

Pe rețelele sociale circulă mai multe clipuri care arată oamenii din sala de judecată cum scandează numindu-l criminal pe acuzat.

Haştagul „Justice for Eros" (dreptate pentru Eros) a fost foarte folosit pe platforma de social media X, dar și pe Facebook.

Pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare este cea mai mare pronunţată vreodată în conformitate cu Legea pentru protecţia Animalelor din Turcia, a precizat într-un mesaj postat pe X ministrul justiţiei, Yilmaz Tunc.

Orașul Istanbul este celebru şi pentru numărul mare de pisici comunitare care trăiesc pe străzile sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite