Zăpadă ca-n povești la Brașov, unde ninge de peste opt zile. Cum arată drumurile, parcările și trotuarele din oraș FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste o săptămână ninge aproape fără întrerupere la Brașov. Zăpada are câteva zeci de centimetri, iar utilajele sunt pe străzi mai tot timpul. Deși oamenii curăță zăpada, aceasta se așează imediat la loc.

Zăpadă ca-n iernile de altădată la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Zăpadă ca-n iernile de altădată la Brașov FOTO Ioan Buciumar

Zăpada care cade neîncetat la Brașov de mai bine de opt zile, este motiv de mare bucurie pentru administratorii domeniului schiabil și pentru hotelierii din Poiana Brașov și celelalte stațiuni montane din zonă, dar nu și pentru șoferi și administratorii drumurilor.

Doar în weekendul precedent, când au început ninsorile, Primăria Brașov a consumat un sfert din stocul de materiale antiderapante pe care îl avea în acel moment la dispoziție. Toată săptămâna aceasta, firmele care se ocupă cu deszăpezirea au fost în priză, au curățat străzile principale și au împrăștiat materiale antiderapante.

Pentru că a nins atât de mult, utilajele nu au apucat să intre și pe străzile mici din cartiere, astfel că pe aici se circulă foarte greu. Noroc cu locuitorii orașului, care au mai dat și ei câte o mână de ajutor, astfel că străzile nu sunt complet blocate.

Oamenii și-au curățat și trotuarele și locurile de parcare, însă zăpada nu contenește să cadă, astfel că vor trebui să repete operațiunea.

Sâmbătă dimineață, în cartierul Bartolomeu, mai mulți locuitori își curățau mașinile, locurile de parcare și trotuarele.

„Să nu ne mai plângem că nu avem zăpădă!”

Trebuie să plec la muncă și curăț mașina. Îmi ia cam un sfert de oră, că e zăpadă, nu glumă, pe ea. Săptămâna asta am curățat cinci dimineți din șase, câte au trecut până acum”, a spus unul din locuitorii cartierului.

Ne-am plâns că avem iarnă fără zăpadă! Acum avem să ne săturăm! Am mai curățat troturarul în ultima săptămână, l-au mai curățat și alți vecini, dar e la loc. Acum, așteptăm, că am înțeles că de săptămâna viitoare se oprește ninsoarea, dar vine gerul”, a spus un alt locatar din zonă.

Trebuie să dau câteva lopeți, că am fost plecat de aseară și acum nu mai pot intra cu mașina în locul de parcare. Au curățat strada și zăpada blochează chiar intrarea în locul meu de parcare”, a spus un alt brașovean.

În Brașov, stratul de zăpadă măsoară mai multe zeci de centimetri. Orașul se află la limita dintre codul galben și cel portocaliu de ninsoare, valabil până duminică seară. Ninsorile vor înceta, probabil, de luni, deoarece și temperaturile vor scădea, începând de luni, până la minus 13 grade Celsius, iar miercuri chiar până la minus 16 grade Celsius.

Zăpadă ca-n povești la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Zăpadă ca-n povești la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Zăpadă ca altădată la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Zăpadă ca altădată la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite