Patru turiști au confundat bulevardul cu drumul din munte, închis circulației. Ce au pățit VIDEO

0
Publicat:

Au crezut că a venit primăvara, dar s-au înșelat. Patru turiști din Prahova s-au aventurat cu mașina mică pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu din Munții Bucegi, dar au rămas împotmoliți în nămeți. Când au văzut că nu e chip să iasă au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Turiști blocați în zăpadă, în Munții Bucegi. FOTO IJJ Dâmbovița
Turiști blocați în zăpadă, în Munții Bucegi. FOTO IJJ Dâmbovița

Jandarmii montani din Dâmbovița le-au sărit în ajutor turiștilor prahoveni care au rămas înțepeniți în zăpadă pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu, drum închis circulației în această perioadă. După câteva zeci de minute de luptă cu nămeții, jandarmii au reușit să îi elibereze pe turiști, care și-au văzut în continuare de drum.

„Jandarmii montani de la postul Zănoaga au acționat în urma unui apel prin 112, pentru a ajuta patru turiști rămași blocați cu autoturismul în zăpadă, pe partea carosabilă a DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu, după ce s-au aventurat în Munții Bucegi. Cei patru turiști, din Comarnic, intenționau să ajungă la Dichiu și au fost nevoiți să apeleze la ajutorul jandarmilor montani. Jandarmii montani ajunși în zona indicată i-au ajutat pe turiști să deblocheze autovehiculul din zăpadă, de unde și-au continuat deplasarea spre domiciliu”, precizează IJJ Dâmbovița.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona de responsabilitate din Bucegii dâmbovițeni pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Circulația pe Transbucegi, suspendată de viscol. Cum ajungi în stațiunea Padina - Peștera

Circulația pe Transbucegi - DJ 713 este suspendată din cauza viscolului. În zona montană înaltă a județului Dâmbovița, condițiile meteorologice sunt nefavorabile, înregistrându-se viscol puternic și căderi abundente de zăpadă.

Circulația pe Transbucegi - DJ 713, suspendată din cauza viscolului. FOTO CJ Dâmbovița

Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, pe sectorul cuprins între Cabana Dichiu și drumul de acces către Cabana Piatra Arsă.

„Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, de cod portocaliu, ninsori abundente și viscol în zona montană a județului Dâmbovița, recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont - Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

Turiştii trebuie să ştie că accesul către platoul Padina - Peştera se va realiza pe varianta alternativă, respectiv DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera.

Transbucegi le oferă turiştilor imagini de vis atunci când se poate circula. Şoseaua TransBucegi (DJ 713) are 16 kilometri lungime. 6 km sunt pe teritoriul Prahovei, iar 10 km., pe cel al Dâmboviţei.

Valoarea proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, bani proveniţi de la cele două consilii judeţene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri