Zăpadă de aproape doi metri la Bâlea Lac şi risc ridicat de avalanşă. Unde se schiază la Sinaia și Bușteni

0
Publicat:

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din zona montană este de aproape doi metri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, unde se menţine riscul mare de producere de avalanşe, anunţă meteorologii sibieni.

 Iarna autentică la Sinaia FOTO Facebook Gondola Sinaia
Iarna autentică la Sinaia FOTO Facebook Gondola Sinaia

Meteorologii avertizează că este pericol de avalanşe la Bâlea Lac, unde accesul este posibil doar cu telecabina. Patru staţii meteo au măsurat strat de zăpadă de peste un metru: 198 cm la Bâlea Lac, 150 cm la Vârful Omu, 105 cm la Vârful Ţarcu, 106 cm la Vârful Călimani.

Zăpadă din belșug

Și la Sinaia e zăpadă din belşug. Vineri dimineață, la Cota 2000, viteza vântului depășea 75 km/h, vizibilitatea era zero în șaua Vârful cu Dor, iar pârtiile nu pot fi amenajate.

"Domeniul schiabil de altitudine este închis. La Cota 1000 sunt minus 4 grade Celsius, cer acoperit și vânt moderat. Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 - Cota 1400) începe programul cu public la 08.00 și funcționează până la 17. 00. Instalația deservește Pârtia Nouă (nr.1 pe hartă) care este amenajată și deschisă", au anunțat reprezentanții Gondolei Sinaia.

Se deschide pârtia Kalinderu

Și autorităţile din Buşteni au anunţat, vineri, deschiderea sezonului de schi pe pârtia Kalinderu 1, care a fost amenajată cu zăpadă naturală şi artificială, stratul măsurând aproximativ 30 de centimetri.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Delia Geantă, a declarat, pentru Agerpres, că o ceremonie care va marca deschiderea oficială a sezonului va avea loc, sâmbătă, de la ora 17.00, momentul urmând să fie marcat de o coborâre cu torţe a celor de la Salvamont, a monitorilor de schi şi a celor de la Clubul Sportiv Cariman Buşteni, dar şi de un foc de artificii.

Se schiază la Buşteni de azi, dar ceremonia oficială de deschidere va avea loc mâine seară. Avem un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri pe Kalinderu 1”, a precizat Delia Geantă.

De asemenea, Fun Park-ul amenajat la baza domeniului schiabil funcţionează cu toate instalaţiile.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite