Județele cu drumuri blocate de zăpadă

0
0
Publicat:

Traficul rutier este blocat pe mai multe drumuri din țară. Este vorba despre un drum naţional din judeţul Galaţi şi alte 12 drumuri judeţene din Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi Vrancea. Se intervine cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, pentru se putea redeschide traficul.

Drumuri blocate de zăpadă  FOTO ISU Galați
Drumuri blocate de zăpadă FOTO ISU Galați

În ultimele 24 de ore, peste 11.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu peste 6.000 de mijloace de intervenţie, au continuat gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de fenomenele meteorologice periculoase”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis, luni, potrivit Agerpres.

Din cauza zăpezii, traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone pe trei drumuri naţionale din judeţul Galaţi. Se înregistrează întreruperi ale alimentării cu energie electrică în 14 localităţi din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Vrancea, fiind afectaţi 527 de consumatori.

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.404 evenimente, 2.126 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.278 situaţiilor de urgenţă.

Drumuri blocate și acum două zile

Traficul rutier a fost blocat din cauza ninsorilor și acum două zile, în aproape jumătate din țară. Sute de oameni au rămas pe drumurile blocate, în cozi kilometrice de mașini. Șoferii au așteptat intervenția salvatorilor, așa că mulți pompieri au fost chemați de acasă ca să ajute la deszăpezire. Cele mai multe probleme au fost în județele Vrancea și Buzău.

Potrivit unui comunicat al IGSU, sâmbătă, în intervalul orar 07,00-16,30, s-au înregistrat efecte în 60 localităţi din 16 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CT, DB, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti, unde echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum şi pentru degajarea a 25 copaci şi 11 stâlpi de electricitate, fiind avariate 5 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat sâmbătă starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite