Urs rănit într-un accident pe DN13. Animalul se deplasează târâș, cu greutate VIDEO

0
Publicat:

Un urs rănit într-un accident rutier a fost filmat la Bunești, în județul Brașov, cum se deplasa cu mare greutate prin tufișuri. Animalul a fost preluat de Asociația Milioane de Prieteni. 

Urs care se mișcă greu după ce a fost lovit de o mașină FOTO Captură video
Urs care se mișcă greu după ce a fost lovit de o mașină FOTO Captură video

Un urs rănit de o mașină în localitatea Bunești, din județul Brașov, a fost filmat de un localnic în timp ce suferea din cauza rănilor produse de accidentul rutier. Ursul, grav rănit în accidentul petrecut pe DN 13, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 22/23 octombrie, în jurul orei 2.00, a fost preluat de Asociația Milioane de Prieteni, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Animalul se deplasa cu dificultate, iar președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, a precizat că animalul are nevoie de câteva investigații medicale pentru a i se putea acorda tratamentul medical adecvat, să nu mai sufere și să se poată deplasa, cât mai curând, fără probleme.

Accidentul în care a fost rănit ursul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 22/23 octombrie, iar șoferul nu a mai putut evita impactul cu animalul, astfel că l-a lovit și i-a provocat mai multe răni. Îi sunt afectate labele din spate, motiv pentru care se și deplasează mai mult târâș.

Sunt peste 12 ore de când suferă. Aşteptăm să ajungă la Zărneşti în seara aceasta, să fie văzut de un medic veterinar, să primească tratament, măcar nişte analgezice, în primă fază”, a declarat Cristina Lapis.

Deocamdată, președintele Asociației Milioane de Prieteni a spus că nu se poate stabili cu exactitate vârsta patrupedului.

Este băiețel, aproximativ 3 ani, picioarele de pe partea dreaptă au ligamentele rupte și sunt rotulele sărite din genunchi. E în stare de șoc. Primește analgezice, antiinflamatoare. Temerea noastră este să nu aibă vreo leziune internă. Asta se va vedea în următoarele 2-3 zile. Dacă totul va fi în regulă până atunci, vom intra cu el la radiografii și alte investigații”, a transmis Paula Ciotloș, vicepreședintele Asociației Milioane de Prieteni, după primele investigații făcute animalului.

În urmă cu aproape trei ani, un urs accidentat a fost lăsat să agonizeze pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Ulterior, animalul a fost ucis, întrucât medicii au decis că rănile sale erau prea grave. La acel moment, poliţiştii au deschis dosar penal, iar prefectul de Harghita a fost demis.

În primăvara acestui an, la jumătatea lunii aprilie, un urs a fost lovit de două mașini, în zona localității Cornu. Lovit mai întâi de un autovehicul, animalul s-a rostogolit pe sensul opus, unde a urmat impactul cu cea de a doua mașină.

Ursul lovit de mașină a ajuns la veterinar FOTO Asociația Milioane de Prieteni
Ursul lovit de mașină a ajuns la veterinar FOTO Asociația Milioane de Prieteni

De această dată, localnicul din Bunești care a filmat ursul și Asociația Milioane de Prieteni au făcut ca animalul să poată fi dus la timp la veterinar și să primească îngrijirile necesare.

Ursul lovit de mașină a ajuns la veterinar FOTO Asociația Milioane de Prieteni
Ursul lovit de mașină a ajuns la veterinar FOTO Asociația Milioane de Prieteni
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite