Tânăr de 18 ani, prins de radar cu 207 km/h pe autostradă. Abia obținuse permisul auto

0
Publicat:

Un tânăr de 18 ani care obținuse permisul la sfârșitul lunii trecute, a fost surprins de radar cu 207 km/h, pe o autostradă din Brașov. Pentru că era începător, tânărul putea avea cel mult 110 km/h. 

Șofer de 18 ani prins cu 207 km/h FOTO Poliția Română
Șofer de 18 ani prins cu 207 km/h FOTO Poliția Română

Nici nu i s-a uscat cerneala pe permisul auto, că un tânăr de 18 ani a rămas fără documentul care îi permite să conducă vehicule pe drumurile publice. Motivul este unul cât se poate de banal în cazul șoferilor cu vechime, dar mai puțin întâlnit atunci când vorbim de „boboci” în ale șofatului.

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 207 km/h pe sectorul de autostradă A3, din județul Brașov. Acțiunea a avut loc azi, 16 mai, când polițiștii au desfășurat o activitate ce a vizat una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, anume viteza peste limita legală, în cadrul căreia la ora 13:28 au identificat un autovehicul care circula cu viteza de 207 km/h pe autostrada A3, în zona localității Râșnov”, a transmis agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Surpriza polițiștilor a fost în momentul în care șoferul le-a înmânat actele: permisul de conducere al tânărului aflat la volan data de la sfârșitul lunii aprilie 2023, adică tânărul de 18 ani nu avea nici măcar o lună de când putea conduce. Cu toate acestea, mașina pe care o conducea se deplasa cu o viteză care depășea cu 77 de km/h limita de pe autostradă.

Ținând cont de faptul că șoferul nu avea încă un an de vechime, el putea circula cu o viteză mai mică cu 20 de km/h decât limita din acel sector de drum aflat în afara localității, adică 110 km/h. Aceasta înseamnă că șoferul depășise, de fapt, viteza cu care putea circula cu 97 de km/h.

Astfel, tânărul conducător auto a fost sancționat nu numai cu amendă, ci și cu suspendarea permisului de conducere pentru 120 de zile.

Potrivit legii, acesta nu mai avea nici dreptul de a primi dovadă înlocuitoare, situație în care drumul a fost continuat de o altă persoană.

Viteza cu care a fost înregistrată mașina de către aparatul radar spune multe despre autovehicul, deoarece un autoturism obișnuit nu depășește 200 de km/h. În mâinile unui șofer lipsit de experiență, un asemenea autovehicul este ca o armă încărcată, neasigurată și îndreptată spre mulțime.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite