Amenda primită pentru viteză mare în localitate. Pățania unui tânăr din Ialomița

0
Publicat:

Un tânăr din Ialomița a fost surprins de radar când circula cu 126 de kilometri pe oră în localitatea brăileană Lanurile. Tras pe dreapta, șoferul le-a spus polițiștilor că nu are actele la el.

Tânărul rula cu 126 de kilometri pe oră în localitate FOTO arhivă Adevărul
Tânărul rula cu 126 de kilometri pe oră în localitate FOTO arhivă Adevărul

În ziua de marți, 14 martie 2023, polițiștii au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din județul Ialomița, in timp ce conducea un autoturism pe DE 584, în localitatea brăileană Lanurile, cu viteza de 126 km/h și fără a avea documentele prevăzute de lege asupra sa.

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă in valoare de 3.770 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Tot marți, 14 martie 2023, polițiștii Serviciului Rutier Brăila și cei din cadrul Poliției Orașului Făurei, Poliției orașului Ianca și Poliției orașului Însurăței au acționat, în intervalul orar 10.00-18.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind folosite aparatele radar în sistem „cascadă“.

„Având în vedere faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant printre primele cauze generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea acestora și creșterea vizibilității polițienești pe drumurile naționale și europene de pe raza județului Brăila, precum și pe principalele străzi din municipiul Brăila”, adaugă reprezentanții IPJ Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 91.195 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 129 au fost pentru depășirea vitezei legale, 17 pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru depășire neregulamentară și 21 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară și au retras 2 certificate de înmatriculare.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite