Suma infimă cu care a fost vândut un apartament din Brașov deținut de Primărie: „Este inadmisibil”, acuză PSD

0
Publicat:

Primăria este vizată de acuzații grave de incompetență după ce un apartament cu două camere din fondul locativ al oraşului, situat în zona centrală, a fost vândut pe o sumă incredibil de mică.

Cartierul Coresi, Brașov, fosta platformă industrială a devenit orasul sfertului de oră Sursa foto Nhood

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, acuză conducerea primăriei municipiului reşedinţă de incompetenţă şi cere găsirea vinovaţilor pentru vânzarea, contra sumei de 723 de lei, a unui apartament.

„Este inadmisibil ca un imobil deţinut de municipalitate să fie vândut la un preţ mult sub cel al pieţei. Acest gen de tranzacţii trebuie să fie monitorizate foarte riguros şi trebuie transparentizate. (...) Oricare ar fi explicaţiile pe care acesta le va oferi opiniei publice, un lucru este cert: incompetenţa administrativă a primarului USR din Braşov a făcut ca un apartament din fondul locativ al municipalităţii să fie vândut cu suma de 723 de lei", a declarat senatorul PSD într-un comunicat, citat de Agerpres.

Informaţia, potrivit căreia SC RIAL - din subordinea Primăriei Braşov, care administrează fondul de locuinţe al municipalităţii - a vândut un apartament de două camere, bucătărie şi baie, din zona centrală, pe suma de 723 de lei, a fost făcută publică de un consilier local al PNL, Ciprian Chiricheş. Acesta a susţinut că ar fi vorba de "o faptă penală" şi a cerut primarului demiterea imediată a conducerii RIAL.

Fostul chiriaş a cumpărat respectivul imobil în baza unei sentinţei judecătoreşti din februarie, după nenumărate solicitări depuse încă din 1996. Instanţa de judecată a obligat RIAL să vândă imobilul pe baza unei grile de preţuri stabilită prin lege şi, mai mult, a obligat municipalitatea să plătească cheltuielile de judecată, în cuantum de 5.000 de lei.

Autoritățile se acuză reciproc

În replică la afirmaţiile consilierului liberal, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a susţinut că vina aparţine departamentului comercial şi juridic de la RIAL, care ar fi trebuit să conteste decizia instanţei.

„În prezent avem o anchetă internă tocmai pentru a determina aceste aspecte. (...) De altfel, am dispus schimbarea modului în care RIAL formulează întâmpinările. O parte din motivele pentru care pierdem aceste procese se datorează şi modului în care RIAL afirmă că toate condiţiile sunt îndeplinite, că reclamantul are dreptul să cumpere şi că RIAL nu are nimic împotrivă", a precizat Coliban.

Cum s-a ajuns la această situație

Femeia care a locuit cu chirie în apartamentul din centrul Brașovului a dat în judecată RIAL, societatea care gestionează fondul locativ al orașului și care se află în subordinea Primăriei Brașov după ce timp de 15 ani nu a primit un răspuns la cererea ei de cumpărare a apartamentului.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite