Serviciu public transformat în afacere personală. În ce aduna şpaga şeful telescaunului de la Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mită la Telescaunul Ruia FOTO Brasov Metropolitan

Şeful Telescaunului Ruia din Poiana Braşov a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită ca să lase mai multe persoane să folosească instalaţia de transport pe cablu fără să plătească bilet.

Şeful Telescaunului Ruia a fost reţinut pentru luare de mită! La flagrantul organizat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au găsit un rucsac plin cu bani. 

„Lucrători specializaţi în combaterea faptelor de corupţie au realizat un flagrant la staţia de telecabină Ruia, unde au fost identificate două persoane, inclusiv şeful staţiei, care acceptau sume de bani de la persoanele care doreau să folosească instalaţiile de transport pe cablu, ajungând dintre aceştia să fraudeze sistemul instalat”, a transmis Claudiu Sandu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Procurorii spun că administratorii telescaunului primeau 10 lei, 20 de lei sau chiar 50 de lei, în funcţie de numărul de urcări. Pentru 50 de lei, o persoană folosea telescaunul toată ziua. Astfel, se strângeau, zilnic, sume importante de bani. 

„Lucrătorii au efectuat o verificare în spaţiul folosit de angajţii Telescaunului Ruia, unde au identificat şi un rucsac cu o sumă de aproximativ 1.200 de lei în el, care a fost adus, ulterior, la Parchet”, a mai precizat Claudiu Sandu.

Proprietar al telescaunului este Primăria Braşov, care a fost prejudiciată de sute de mii de lei. 

„Municipalitatea este proprietarul celor două telescaune din Masivul Postăvaru – vorbim de Telescaunul Lupului şi Telescaunul Ruia. Activitatea de administrare şi cea de mentenanţă sunt în sarcina celor de la Ana Teleferic. Angajaţii acestei companii sunt cei care gestionează accesul prin sistemul de turnichete la cele două telescaune”, a informat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Mandatul de reţinere expiră în jurul orei 18:00, moment în care anchetatorii vor decide dacă solicită vreo măsură care să fie dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cazul celor două persoane. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum se distrează braşovenii pe seama ştirii false a propagandei ruse, cum că Zelenski ar fi în oraşul lor

Surpriza unui dezvoltator imobiliar care a construit un bloc fără autorizaţie, lângă Braşov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite