Șeful celebrei companii Metaverse, la Forumul Orașelor Verzi de la Brașov. Vin și alți invitați de marcă

0
Publicat:

Forumul Orașelor Verzi este evenimentul care aduce la Brașov reprezentanți ai capitalelor europene verzi și ai unor organizații prestigioase. Brașovul se vrea capitală verde europeană.

Brașovul va găzdui a treia ediție a FOV, între 4 și 10 septembrie FOTO Primăria Brașov
Brașovul va găzdui a treia ediție a FOV, între 4 și 10 septembrie FOTO Primăria Brașov

Una dintre ambițiile personale ale primarului Brașovului, Allen Coliban, este ca orașul pe care îl păstorește să devină capitală verde europeană. De altfel, edilul a câștigat alegerile și ca urmare a proiectelor prin care se dorește protejarea mediului și transformarea orașului în unul mai prietenos cu natura.

Așa s-a ajuns ca Brașovul să găzduiască pentru a treia oară Forumul Orașelor Verzi, un eveniment cu o serie de întâlniri unde autorități din orașe recunoscute la nivel mondial pentru politicile verzi împărtășesc strategiile lor cu cei care doresc să meargă pe această cale.

Înainte de prima ediție, Brașovul era unul dintre cele mai poluate orașe din țară. Specialiștii au explicat că aceasta se datorează și așezării orașului într-o depresiune, dar nu existau măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. Acestea au venit după ce orașul a găzduit pentru prima dată Forumul Orașelor Verzi și, acum, calitatea aerului este mult mai bună.

Anul acesta, evenimentul va avea loc între 4 și 10 septembrie, iar între participanți se numără Christina Yan Zhang, directorul executiv (CEO) al Metaverse Institute– grupul specializat pe inteligență artificială, și Dejan Crnek, viceprimarul Capitalei Europene Verzi, Ljubljana.

„Anul acesta, alături de conferință și de evenimentele pentru public, vom avea și o expoziție cu soluții verzi, de la care se pot inspira și autoritățile locale și ceilalți participanți. Avem deja speaker-i importanți care au confirmat participarea și care vor fi prezenți la FOV: din Grenoble – capitala verde în 2021, Ljubljana și de la companii importante care vor prezenta soluțiile pe care le-au identificat și care pot fi replicate la nivelul autorităților publice”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Aceste soluții aduc o dezvoltare sustenabilă, care apelează la resurse regenerabile. Brașovul a intrat în competiție pentru titlul de capitala verde europeană. În acest moment, orașul de la poalele Tâmpei concurează cu orașe din alte șase țări.

Potrivit Comisiei Europene, titlul reprezintă o recunoaștere a meritelor municipalităților care s-au angajat să atingă obiective ambițioase pentru îmbunătățirea mediului și dezvoltarea durabilă și care astfel pot reprezenta un model de inspirație și de promovare de bune practici în celelalte localități europene.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite