Se schiază din nou pe mai multe pârtii din Poiana Brașov, în condiții bune, după scăderea temperaturilor

0
Publicat:

După ce în weekend temperaturile au coborât foarte mult, administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au pornit din nou instalațiile de produs zăpadă artificială

Au pornit instalațiile de produs zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov
Au pornit instalațiile de produs zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov

Începutul lunii martie părea să fi adus definitiv primăvara chiar și la altitudini mari, în Poiana Brașov. În weekendul 3-5 martie, când a avut loc prima ediție a festivalului Massif, în stațiunea montană s-au înregistrat chiar și temperaturi de 15 grade Celsius, astfel că părea că iubitorii schiului vor avea de așteptat până iarna viitoare ca să mai poată petrece o zi pe pârtii.

În acest weekend, însă, temperaturile au fost din nou negative, pe durata nopții. Chiar și jos, în Brașov, minima de luni dimineața a coborât până la minus 5 grade Celsius, astfel că administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au putut porni tunurile și lăncile care produc zăpadă artificială.

Având în vedere condițiile meteo care permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, am luat decizia de a produce zăpadă artificială și pe parcursul zilei de astăzi, în zonele unde era necesar să creștem grosimea stratului de zăpadă”,a  anunțat, luni dimineața, Primăria Brașov.

Pentru că stratul superior este unulformat din zăpadă artificială, aceasta având o cu totul altă consistență și alte proprietăți față de cea naturală, administratorii domeniului schiabil au transmis câteva recomandări pentru schiori.

Schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, au transmis reprezentanții domeniului schiabil.

În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări. Luni dimineața se producea zăpadă artificială pe toate pârtiile deschise: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului Superior, Drumul Roșu, Sulinar, zona inferioară a pârtiei Subteleferic (de la intersecția cu breteaua spre Bradul în jos), Bradul și Stadion.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite