Activişti pentru climă au protestat în Germania, faţă de utilizarea tunurilor de zăpadă pe pârtiile de schi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii pentru climă din Germania au organizat un protest faţă de utilizarea tunurilor de zăpadă pe pârtiile de schi, în cadrul unei acţiuni desfăşurate duminică la Garmisch-Partenkirche, ei atrăgând astfel atenţia asupra impactului acestor instalaţii asupra mediului, informează DPA.

Pe afișe erau scrie mesaje precum: Risipiţi energie - fără noi Foto: Facebook/ Mountain Wilderness
Pe afișe erau scrie mesaje precum: Risipiţi energie - fără noi Foto: Facebook/ Mountain Wilderness

Membri ai grupului de conservare Mountain Wilderness s-au adunat la staţia din vale a telecabinei Hausberg, în zona de schi Garmisch Classic, pentru a atrage atenţia asupra cantităţii de energie şi de apă pe care o consumă instalaţiile de producere a zăpezii, conform Agerpres.

Mai mulţi dintre ei purtau afişe pe care scria: "Risipiţi energie - fără noi!".

Iniţial, activiştii au vrut să deseneze cu vopsea biodegradabilă un mare semn al păcii şi un slogan pe pârtia de schi, însă au renunţat la idee deoarece tehnologia nu a funcţionat pe fondul frigului puternic.

Protestatarii au reuşit să creeze un semn al păcii, dar nu şi să adauge cuvintele "Economisiţi energie". Un purtător de cuvânt al organizaţiei a declarat că vopseaua nu a ieşit din duze la temperaturi de minus 16 grade Celsius.

Cu toate acestea, poliţia a întrerupt protestul, la care participau aproximativ zece persoane, declarând că evenimentul nu a fost înregistrat.

Organizatorii au fost acuzaţi de contravenţie în conformitate cu legea privind adunările publice şi sunt pasibili de o amendă de până la 3.000 de euro, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite