Șapte zile de râs la Brașov: Săptămâna comediei, eveniment așteptat de iubitorii genului

0
Publicat:

Timp de o săptămână, la Brașov se va râde copios la Săptămâna comediei, un festival ajuns la ediția cu numărul 10. Organizatorii au programat pentru prima dată și evenimente în aer liber

Organizatorii Săptămânii comediei la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Organizatorii Săptămânii comediei la Brașov FOTO Ioan Buciumar

La Brașov, prima săptămână din luna iulie este „Săptămâna comediei”. Evenimentul cultural a ajuns la ediția cu numărul 10, chiar dacă a început cu mai bine de un deceniu în urmă, însă pandemia a dus la anularea ediției din 2020. Pentru că vorbim de o ediție aniversară, aceasta vine cu mai multe noutăți și surprize plăcute.

Vom avea o nouă scenă, cum spunem noi, scena din Parcul Central Nicolae Titulescu. Acolo vom avea concerte cu Ada Milea, Țapinarii și alții, dar și spectacole de teatru, de improvizație, iar în parc vor avea loc ateliere de actorie, vor fi statui vivante. Sperăm ca și vremea să ne ajute, dar avem și un plan de rezervă”, a anunțat Marian Gîlea, președinte Asociația Fanzin, organizator al festivalului.

În caz că va ploua, activitățile se vor muta la barul de noapte al Aro Palace și la cinema Astra. Iubitorii comediei vor avea parte de multe spectacole savuroase, în cele trei locuri în care se va desfășura festivalul.  Directorul Teatrului Sică Alexandrescu, Dan Cogălniceanu, și-a exprimat speranța că și această ediție se va bucura de succes, măcar la fel de mult ca precedenta.

În Parcul Central am pregătit un program extrem de ofertant, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, cu concerte și spectacole de teatru și spectacole pentru cei mici. Vor fi ateliere unde cei mici vor fi invitați să creeze măști asortate de teatru sau marionete pentru teatrul de păpuși sau să participe la ateliere de jocuri teatrale”, a exemplificat Mihaela Oană, reprezentantă a Asociației Cultural Fanzin.

La intrarea în Parcul Central vor fi trei spectacole speciale de teatru pentru copii, care se vor juca într-un camion. Opera comică pentru copii vine cu două spectacole foarte atractive, „Directorul de teatru” și „Universul magiei”. Va fi o săptămână plină de momente atractive atât pentru cei mici, cât și pentru părinți.

La cinema Astra vor rula filme românești de comedie și două filme pentru copii, la matineu.

Competiția festivalului de teatru va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și vor fi 6 spectacole în premieră la Brașov, care se întrec pentru cele 5 premii: cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, premiul juriului și un premiu special, acordat de fotograful festivalului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite