„Distorsiuni și expresii“: fotografii inedite ale unor actori români, într-o expoziție la Festivalul Săptămâna Comediei FOTO

0
Publicat:

Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov va găzdui în cadrul Festivalului Săptămâna Comedie (3-9 iulie) o surprinzătoare expoziție de fotografie intitulată „Distorsiuni și expresii“.

Dan Puric, unul dintre protagoniștii expoziției „Distorsiuni și expresii“ FOTO Florin Ghioca
Dan Puric, unul dintre protagoniștii expoziției „Distorsiuni și expresii“ FOTO Florin Ghioca

Această premieră absolută în România aduce în prim-plan portrete haioase, caricaturale, ale unor cunoscuți actori români, surprinse cu un obiectiv fisheye. Fotografiile realizate de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Național din București și președinte-fondator al IATP (International Association of Theatre Photographers), aduc o perspectivă unică și amuzantă asupra unor celebri actori români, printre care Claudiu Bleonț, Vlad Zamfirescu, Marcel Iureș, Anca Sigartău, Dan Puric, Andrei Huțuleac, Bogdan Farcaș, Tomi Cristin, Șerban Pavlu, Emil Boroghină, Alexandru Papadopol, Marius Rizea, Dorin Andone, Dan Tudor și mulți alții.

Expoziția se deschide pe 3 iulie, la ora 18.30, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu și rămâne accesibilă publicului pe întreaga durată a Festivalului Săptămâna Comediei (3-9 iulie). Vizitatorii vor avea ocazia să se amuze descoperind latura haioasă a acestor fotografii caricaturale și vor avea ocazia de a vedea vedea actorii români dintr-o perspectivă deformată, dar simpatică.

Florin Ghioca se află la cea de-a 18-a expoziție personală de fotografie de teatru. A vernisat în cadrul celor mai importante evenimente teatrale din România, dar și în afara țării. După expozițiile „Act Angry“, „(R)evoluția tablourilor“ și „WaterLear“, aceasta din urmă cu fotografii de teatru vernisate sub apă, Florin Ghioca a surprins publicul anul trecut și la începutul acestui an cu o expoziție dedicată lui Ion Caramitru. „Dincolo de scenă“ a prezentat imagini inedite din ultimii ani de viață ai marelui actor, fost director al Teatrului Național din București. Expoziția a fost vernisată în deschiderea Festivalului Național de Teatru de la București, la Chișinău, în deschiderea Reuniunii Teatrelor Naționale și la Institutul Cultural Român din Londra.

Festivalul Național Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale tradiționale ale Brașovului, sărbătorește 10 ani în 2023. Ediția aniversară a festivalului are loc în perioada 3–9 iulie, la Teatrul Sică Alexandrescu, la Cinema Astra și în Parcul Central Nicolae Titulescu și propune publicului spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții, concerte și spectacole în aer liber.

Expoziția este realizată cu sprijinul Asociației Culturale Fanzin, Teatrului Sică Alexandrescu, Asociației Internaționale a Fotografilor de Teatru (IATP), Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Municipiului Brașov și cofinanțat de Ministerul Culturii. Detalii despre întregul eveniment pe site-ul acestuia, saptamanacomediei.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite