Pui de zimbri, eliberaţi în Munţii Făgăraş. Câţi viţei sălbatici sunt acum în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei pui de zimbri au fost eliberaţi în Munţii Făgăraş FOTO Fundaţia Conservation Carpathia
Trei pui de zimbri au fost eliberaţi în Munţii Făgăraş FOTO Fundaţia Conservation Carpathia

Fundaţia Conservation Carpathia a adus încă trei pui de zimbri în Munţii Făgăraş. Acum, aici trăiesc 6 viţeluşi, iar cei mai recenţi locuitori ai zonei sunt urmăriţi cu sisteme moderne.

Alţi trei pui de zimbri au fost aduşi în Munţii Făgăraş de Fundaţia Conservation Carpathia. Cu aceştia, şase viţei se plimbă, se joacă şi se hrănesc liberi pe crestele celor mai înalţi munţi din România. 

National Geographic a donat pentru aparatura de monitorizare a speciei camere de supraveghere cu senzor de mişcare şi o cameră cu termoviziune, colare GPS cu antene radio şi staţii de recepţie. 

„Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş este susţinut financiar nu doar prin proiectul LIFE Carpathia, ci şi de National Geographic: sistemele de monitorizare achiziţionate ne ajută să urmărim mişcările speciei. Ne interesează cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează şi dacă se apropie sau nu de comunităţi”, a precizat Adrian Aldea, managerul de faună al Fundaţiei Conservation Carpathia.

Cu ajutorul colarelor GPS, membrii asociaţiei obţin date despre prezenţa viţeluşilor şi au întocmit o hartă interactive cu deplasările acestora. Rangerii recepţionează, cu ajutorul antenelor radio, semnalele emise de colare şi îi localizează mai uşor pe „micuţi”. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

România îşi închide orfelinatele la 1 octombrie. Copiii din centrele de plasament rămân, eventual, în grija ONG-urilor

Poluarea afectează şi clădirile, nu numai vieţuitoarele. Ce se întâmplă cu unul din cele mai cunoscute monumente medievale din România

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite