Primele oferte de locuri de muncă pentru ucrainenii refugiaţi la Braşov. Care este domeniul vizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele oferte de locuri de muncă pentru ucrainenii refugiaţi la Braşov FOTO Primăria Braşov
Primele oferte de locuri de muncă pentru ucrainenii refugiaţi la Braşov FOTO Primăria Braşov

Firmele HoReCa din Braşov îi ajută pe ucraineni cu mâncare, dar le şi oferă locuri de muncă pentru a se putea descurca singuri în ţara noastră

Ucrainenii care au ajuns la Braşov par să fie încântaţi de oraş şi de viaţa de aici. Astfel, din cei aproximativ 1.200 de refugiaţi înregistraţi din Ucraina care s-au oprit în oraşul de la poalele Tâmpei peste 900 (adică trei sferturi) au decis că vor rămâne aici până la sfârşitul războiului din ţara natală. 

Comunitatea braşoveană s-a mobilizat, aşa cum au făcut-o toţi românii, oferindu-le celor fugiţi din calea războiului condiţii bune, astfel încât să mai uite de durerea provocată de despărţirea de cei dragi şi de fuga în grabă de acasă. 

Cu toate că domeniul HoReCa se confruntă cu mari dificultăţi în această perioadă în care nu am scăpat, încă, de pandemie, reprezentanţii industriei au sărit şi ei în ajutorul refugiaţilor, oferind, pe rând, mâncare refugiaţilor. „Umanitatea primează tot timpul şi nu se mai pune acum problema de profit. Ne-am mobilizat la nivel de comunitate în Braşov şi, când e nevoie, oferim porţii de mâncare”, a explicat Eric Kovacs, administratorul unui restaurant din Centrul Istoric al Braşovului. 

Ucrainenii şi-au exprimat încă de la început disponibilitatea de a le da o mână de ajutor românilor care i-au primit. Mulţi dintre cei care au ales să rămână în România îşi doresc un loc de muncă pentru a se putea întreţine singuri, iar HoReCa le oferă această posibilitate. „Noi ne-am dori foarte mult să angajăm dintre refugiaţi, din două motive. În primul rând, să-i ajutăm pe cei din Ucraina, apoi chiar să recrutăm câţiva dintre ei. Presupun că vin oameni cu pregătire şi experienţă în anumite domenii şi acesta este un lucru bun şi pentru noi”, a adăugat Kovacs. 

El a spus că nu este nevoie de calificare în domeniu, iar aceşti angajaţi în condiţii speciale vor fi plătiţi conform muncii prestate, la fel ca ceilalţi lucrători, români sau străini. Zilele trecute, Guvernul a aprobat o serie de derogări de la legislaţia imigrării, pentru a le permite ucrainenilor să se angajeze, fără a fi necesară obţinerea avizului de muncă şi a vizei de şedere.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cântecul ucrainean la modă care a adus lacrimile în ochii refugiaţilor care protestau la Braşov FOTO VIDEO

Pod ca-n Evul Mediu la Cetatea Făgăraş: este din lemn şi se ridică

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite