Cântecul ucrainean la modă care a adus lacrimile în ochii refugiaţilor care protestau la Braşov FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacrimi în ochii ucrainenilor care au protestat la Braşov FOTO Ioan Buciumar
Lacrimi în ochii ucrainenilor care au protestat la Braşov FOTO Ioan Buciumar

Un cântec la modă în Ucraina, care vorbeşte despre război, a adus lacrimi în ochii multora dintre protestatarii aflaţi în faţa Primăriei Braşov.

Câteva zeci de braşoveni şi ucraineni s-au strâns sâmbătă seara în faţa Primăriei Braşov pentru a protesta împotriva războiului declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Mamele şi copiii, precum şi câţiva bărbaţi mai în vârstă, au desfăşurat un steag uriaş al Ucrainei şi au cântat imnul ţării vecine, precum şi alte cântece în limba ucraineană. Participanţii la acţiune au purtat şi pancarte cu mesaje la adresa lui Vladimir Putin, dar şi de mulţumire adresate poporului român. 

„Mă simt mai puternică pentru că sunt înconjurată de oamenii noştri şi pentru că ne-aţi primit pe noi foarte, foarte bine aici, ca acasă. La mine au rămas acasă soţul şi băiatul, dar la fiecare a rămas cineva şi s-a dus la război. Le transmit celor de acasă că îi iubim şi o să venim acasă când se va sfârşi războiul. Pace, pace, pace!” , a spus Aliona din Rădăuţi. 

„E foarte greu de explicat ce simt acum, pentru că, în acelaşi timp trebuie să ne descurcăm departe de casă, pentru că noi am reuşit să părăsim Ucraina şi suntem în siguranţă, dar gândurile noastre sunt la cei de acasă, care trăiesc un război teribil. Le doresc tuturor să fie puternici, să fie încrezători în ţara noastră, în armata noastră, pentru că a demonstrat deja că e cea mai bună şi să creadă în victorie”, a spus Natalia. 

„Viaţa asta e unică şi alte lucruri se pot schimba, în afară de deces, din păcate. În Ucraina mor oameni – şi cei mai mulţi sunt tineri – atât ucraineni, cât şi ruşi şi cred că în secolul XXI altfel ar fi trebuit noi să ne comportăm noi, ca omenire. Putin cred că ar putea să facă o Rusie Mare printr-o economie foarte puternică, nu de maniera aceasta”, a spus un braşovean venit să îi susţină pe refugiaţi.

Cel mai emoţionant moment al întregii acţiuni a fost cel în care refugiaţii au cântat, în cor, un cântec extrem de popular printre ucraineni, care vorbeşte de război. 

„Bătălie în zori, soare în nori de fum/Nimeni nu ştie ce se va întâmpla acum.

Cu ce vor fi umplute mâine minţile tinere/Unii vor avea speranţă şi unii vor plânge.

Ramuri de copaci îngenunchează în faţa piscinei/Mamă, la ce zei ne-am rugat noi?

Cât de mulţi vor mai fi luaţi acum/Copiii tăi... războiul altcuiva”, spun versurile cântecului interpretat de Okean Elzy, care au făcut ca lacrimile să curgă pe obrajii ucrainenilor prezenţi la Primărie Braşov. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Serviciu public transformat în afacere personală. În ce aduna şpaga şeful telescaunului de la Poiana Braşov

Grevă a camionagiilor pe şoseaua de centură a Braşovului. Şoferii, nemulţumiţi de scumpirea carburanţilor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite