Pod ca-n Evul Mediu la Cetatea Făgăraş: este din lemn şi se ridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Făgăraş va avea un pod ca în Evul Mediu FOTO Primăria Făgăraş
Cetatea Făgăraş va avea un pod ca în Evul Mediu FOTO Primăria Făgăraş

La Cetatea Făgăraş a început construcţia unui pod din lemn de 50 de metri, care se va şi ridica, la fel cum se întâmpla în secolul al XVII-lea.

Cetatea din Făgăraş va avea un al doilea pod, asemănător cu cele din Evul Mediu. Acesta va fi din lemn, va avea o lungime de 50 de metri şi o parte mobilă care se va ridica exact aşa cum se întâmpla în secolul al XVII-lea. 

Lucrările la pod sunt în plină desfăşurare, potrivit Primăriei Făgăraş, dar, în ciuda activităţilor care se derulează, cetatea poate fi vizitată în continuare, de marţi până duminică, între orele 8:00 şi 17:00, fără ca vizitatorii să se afle în pericol. 

„Până acum au fost restaurate zidurile Cetăţii, ziduri de apărare. La fostele grajduri princiare au fost lucrări de amenajare a unor spaţii care vor avea destinaţia de ateliere de creaţie, unde noi trebuie să desfăşurăm activităţi cu adulţii, elevii, copiii. 

La demisol s-au realizat spaţii pentru depozitarea pieselor de patrimoniu. Într-unul din bastioanele Cetăţii, cel care este spre Catedrală, s-a restaurat şi vom avea o expoziţie dedicată Gărzii Cetăţii. S-a amenajat drumul de strajă, între cele două ziduri de apărare”, a explicat Elena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului. 

La Cetatea Făgăraş se desfăşoară lucrări încă din luna mai a anului 2020, iar cea mai importantă dintre acestea a fost schimbarea integrală a acoperişului Cetăţii. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cântecul ucrainean la modă care a adus lacrimile în ochii refugiaţilor care protestau la Braşov FOTO VIDEO

Consulul Poloniei la Braşov despre vizita premierului şi vicepremierului ţării sale la Kiev: „Este un război atât de primitiv“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite