Primarul Allen Coliban a găsit vinovații pentru retrogradarea la masa verde a FC Brașov. Cum vor plăti

0
Publicat:

Directorul economic al clubului și cenzorul sunt considerați vinovați de primarul Allen Coliban pentru că FC Brașov nu a obținut licența pentru Liga a II-a, deși nu avea probleme financiare

Primarul Allen Coliban a găsit vinovații pentru că FC Brașov nu a primit licența FOTO Ioan Buciumar
Primarul Allen Coliban a găsit vinovații pentru că FC Brașov nu a primit licența FOTO Ioan Buciumar

O situație gravă a întregului fotbal brașovean, consideră primarul Allen Coliban situația în care se află acest sport în Brașov, în urma retrogradării la masa verde a FC Brașov Steagu Renaște. Edilul șef al Brașovului a numit și vinovații pentru eșecul tentativei de obținere a licenței pentru Liga a II-a, cei care au depus dosarul în vederea obținerii licenței.

„În orice club există un director economic, un cenzor care certifică aceste documente și ei sunt principalii vinovați. Există o răspundere profesională și vom merge și pe linia răspunderii profesionale”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Cei doi acuzați de primarul Allen Coliban și-au dat demisia, la fel ca întreaga conducere a clubului de la care au plecat și jucătorii, declarați liberi de contract, după retrogradare. Primarul susține că trebuie ca iubitorii fotbalului din oraș să își unească forțele pentru ca orașul să poată reveni pe harta primei scene din țara noastră.

„Cred că e foarte important în acest moment – ca-n orice moment de criză – ca o comunitate – cea brașoveană – să strângă rândurile să se gândească cum ar trebui să arate fotbalul brașovean și dacă există suficientă energie în sensul unificării proiectelor, lucru pe care l-am susținut și în 2021 și pe care îl susțin și acum. Cred că este momentul ideal, pentru că ar fi absurs ca două echipe care revendică aceleași culori și același trecut să fie concurente în Liga a III-a, situație nefericită, care s-a întâmplat, din păcate, în 2020”, a mai adăugat Allen Coliban.

Primarul amintește că a cerut un audit, iar auditorul a luat toate situațiile financiare, toate fostele litigii, fiecare contract și toate au fost trimise în raportul către TAS. Din păcate, demersul a fost unul tardiv, deoarece aceste documente ar fi trebuit să ajungă în timp util la comisia de licențiere, TAS judecând doar faptul că, în momentul depunerii cererii, nu erau depuse toate documentele.

Edilul șef al Brașovului spune că au mai existat și alte echipe cu probleme, între care unele chiar cu dificultăți financiare, însă au obținut licența. Primarul Allen Coliban spune că este nedrept să nu se țină cont de faptul că FC Brașov a demonstrat că poate susține financiar activitatea în următorul sezon și comisia să refuze licența pe motive de formă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite