Cu gânduri de promovare pe prima scenă, FC Brașov SR ar putea fi obligată să joace în Liga a III-a

0
Publicat:

Comisiile de licențiere ale FRF au respins apelul făcut de FC Brașov, astfel că echipa de la poalele Tâmpei nu va putea evolua în Liga a II-a în sezonul viitor. Brașovenii au făcut apel la TAS

FC Brașov este aproape să fie trimisă în Liga a III-a FOTO FC Brașov SR
FC Brașov este aproape să fie trimisă în Liga a III-a FOTO FC Brașov SR

FC Brașov este la un singur pas să fie retrogradată în Liga a III-a, deși avea ca obiectiv promovarea în Liga I. Clubul de la poalele Tâmpei nu a primit licență pentru Liga a II-a, așa cum au hotărât comisiile de licențiere ale Federației Române de Fotbal după apel, astfel că, dacă nu va reuși o minune în ultimul moment, nu va putea evolua în acest eșalon.

Strict pe criteriul financiar, care poate fi un motiv de refuz, nu sunt probleme. Singurele deficiențe au fost la modul de prezentare a situației, din cauza căruia au ieșit niște semne de întrebare și au apărut neclarități, motiv pentru care comisiile au dat propunere de refuz”, a precizat Cristian Mățău, secretarul general al FC Brașov SR.

În ciuda celor spuse de reprezentantul clubului brașovean, federația a decis să nu acorde galben-negrilor licență pentru liga secundă. De fapt, marea problemă a clubului de sub Tâmpa este că, în momentul în care a depus dosarul de licențiere, existau anumite datorii, chiar dacă acestea nu erau unele mari, iar clubul le-a putut plăti, între timp.

Dacă echipa brașoveană va fi nevoită să evolueze în Liga a III-a, nici banii pe care îi va primi de la Primărie nu vor mai fi la fel de mulți.

FC Brașov a obținut pe ghidul de finanțare a sportului de performanță o sumă de aproape 4 milioane de lei. În funcție de ce se va decide la TAS vom vedea dacă această finanțare va merge către FC Brașov sau nu. Conform proiectului pe care ei l-au depus, pentru sezonul 2023-2024, finanțarea se referă la prezența acestei echipe de fotbal în Liga a II-a”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Clubul brașovean spune că a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia comisiilor de licențiere. Forul din Elveția va trebui să ofere un răspuns până cel mai târziu la data de 30 iulie, deoarece noua ediție de campionat va începe în 5 august.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite