Planul ratat al unor brașoveni care au fugit fără a plăti după ce au pus benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri din localitatea brașoveană Șercaia au crezut că dacă acoperă plăcuțele de înmatriculare cu altele, cât timp alimentează în benzinărie, nu vor putea fi prinși în caz că fug fără să plătească.

Trei tineri au acoperit plăcuțele de înmatriculare cu altele, cât timp au alimentat FOTO Adevărul
Trei tineri au acoperit plăcuțele de înmatriculare cu altele, cât timp au alimentat FOTO Adevărul

Doi tineri de 21 de ani și un minor de 15 ani din comuna Șercaia, județul Brașov, au crezut că polițiștii și angajații benzinăriilor sunt foarte ușor de păcălit. Cei trei au întocmit un plan naiv prin care să scape de plata contravalorii combustibilului pe care îl alimentau.

Acum, cei trei sunt cercetați pentru „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Au plecat fără să plătească pentru carburantul cu care au alimentat

În noaptea de 19 spre 20 august 2022, în jurul orei 01.00, polițiștii brașoveni au fost sesizați cu privire la faptul că un șofer ar fi părăsit incinta unei stații de carburant, situată în proximitatea orașului Rupea, după ce, în prealabil, ar fi alimentat cu carburant, fără a achita contravaloarea acestuia.

La scurt timp, polițiștii au depistat autovehiculul în cauză pe DN1S. Când au oprit mașina, în aceasta se afla conducătorul auto, în vârstă de 21 ani, din localitatea Șercaia, județul Brașov, iar în calitate de pasageri în autovehicul se mai aflau două persoane, respectiv doi tineri, în vârstă de 21 ani și 15 ani.

Plan de copii: plăcuțe de înmatriculare false, peste cele adevărate

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 21 ani, ar fi sustras plăcuțele cu numărul de înmatriculare al unui autovehicul, aflat parcat pe raza localității Hoghiz, din județul Brașov, pe care le-ar fi montat pe autovehiculul condus, ulterior, conducătorul auto ar fi alimentat dintr-o stație de carburant, fără a achita valoarea carburantului, părăsind locația. După ce au părăsit stația de carburant, aceștia ar fi demontat plăcuțele de înmatriculare sustrase și le-ar fi montat pe cele aparținând autovehiculului condus”, a precizat comisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Șoferul consumase băuturi alcoolice și cannabis

Când au verificat în baza de date a Poliției Române documentele personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat că tânărul care s-a aflat la volan nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur, iar cel DrugTest a indicat prezența cannabisului.

Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a substanței psihoactive în organism. 

Cei doi tineri majori au fost reținuți pentru 24 de ore și prezentați instanței. Șoferul va fi cercetat în următoarele 30 de zile în stare de arest, iar prietenul său va fi sub control judiciar, potrivit deciziei judecătorului de drepturi și libertăți.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite