Mircea Duşa: „Propun interzicerea schimbării denumirii străzilor care poartă numele unor personalităţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social democratul Mircea Duşa, va înainta un proiect de lege prin care se va interzice schimbarea denumirilor străzilor care poartă numele unor mari personalităţi importante ale culturii, istoriei şi ştiinţei româneşti şi universale.

El va depune proiectul la Camera Deputaţilor odată cu începerea sesiunii parlamentare, pe 1 februarie şi va solicita dezbaterea lui în procedură de urgenţă.
Ideea elaborării acestui proiect i-a venit şefului grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, după ce denumirile româneşti ale mai multor străzi din Miercurea Ciuc au fost schimbate, iar acum se doreşte ca strada Mihai Eminescu să se numească Attila.
"Este păcat ca în loc să se organizeze acţiuni care să omagieze personalitatea lui Eminescu, în Miercurea Ciuc se găsesc cetăţeni care propun schimbarea denumirii străzii ce poartă numele marelui poet. Este o jignire adusă unei mari personalităţi a culturii româneşti, mai ales că astfel de încercări încep să devină permanente în activitatea unor persoane şi a autorităţilor care iau decizii", a declarat sâmbătă, Mircea Duşa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite