Instalaţiile de producere a zăpezii funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov. Cum este zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile de producere a zăpezii funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov FOTO Primăria Braşov
Instalaţiile de producere a zăpezii funcţionează la capacitate maximă în Poiana Braşov FOTO Primăria Braşov

Primăria Braşov a pornit instalaţiile de fabricare a zăpezii din Poiana Braşov, astfel că stratul de zăpadă măsoară mai multe zeci de centimetri

Chiar dacă în ţară nu prea avem zăpadă, Poiana Braşov îi aşteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă cu condiţii foarte bune pentru practicarea acestora. Temperaturile sunt cum nu se poate mai potrivite pentru schiori, cu minime de minus 10 grade şi maxime de minus 5 grade, astfel că nu este nici ger şi nici nu se topeşte zăpada. 

Pentru ca stratul de zăpadă să fie unul cât mai bun pentru schiat, Primăria Braşov a pus în funcţiune instalaţiile de producere a zăpezii. 

„Având în vedere condiţiile meteo care permit funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum şi prognoza pentru următoarea perioadă, începând de mâine, cu temperaturi pozitive, am luat decizia de a produce zăpadă artificială şi pe parcursul zilei de astăzi, în zonele unde era necesar să creştem grosimea stratului de zăpadă”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În prima etapă vor fi pornite instalaţiile de pe pârtiile Lupului Inferior şi Subteleferic, de la intersecţia cu breteaua spre Bradul în jos. În aceste condiţii, practicanţii sportului trebuie să schieze cu precauţie, reducând considerabil viteza, deoarece, în zonele în care acţionează instalaţiile de producere a zăpezii, consistenţa acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, amatorii de sporturi de iarnă sunt sfătuiţi să poarte ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună.

În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenţionări cu privire la producerea de zăpadă artificială. Reprezentantul Primăriei Braşov mai spune că, în acest moent, toate pârtiile sunt în condiţii foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 60 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 40 de cm.

„Astăzi se schiază pe toate pârtiile din masivul Postăvarul: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roşu, Sulinar, Subteleferic, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), Lupului inferior. Şi pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să înveţe să schieze”, a completat Sorin Toarcea. 

Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează astăzi sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Ruia, Bradul şi Stadion.

Citeşte şi

Cele zece modificări din Codul Rutier care te lasă pieton. Cât de mari sunt amenzile

Cea mai înaltă construcţie din Braşov ar putea fi dărâmată. Ce vrea să facă primăria pe terenul cumpărat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite