Peste 75 de milioane de oameni au fost afectaţi de furtuna de zăpadă ce a paralizat nord-estul Statelor Unite FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Gettyimages
Foto Gettyimages

Nord-estul Statelor Unite se confruntă cu un viscol ce afectează peste 75 de milioane de locuitori. Guvernatorii din New York, New Jersey, Maryland, Rhode Island şi Virgia au declarat stare de urgenţă. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în casă şi să-şi facă provizii. Meteorologii vorbesc despre pericolul unui „ciclon-bombă"  cu „ninsori istorice".

GALERIE FOTO


Aproape 6.000 de zboruri din SUA au fost anulate.

„Asta e nimic în comparaţie cu viteza pe care vântul o va avea mai târziu, în această după-amiază şi seara, mai ales în zonele expuse. Vântul ar putea bate cu aproape 129 de km pe oră, iar această furtună de coastă continuă să se intensifice în sudul Long Island.

Puteţi vedea pe strada principală, vizibilitatea este foarte redusă şi ajunge aproape la zero. Condiţiile de viscol sunt extreme în aceste zone expuse şi zăpada în exces a început să se acumuleze rapid cu 5 centimetri în plus pe oră. Este foarte periculos să călătoreşti acum prin estul Massachusetts şi în celelalte zone afectate de furtună.

Staţi în case şi nu ieşiţi pe şosea pentru că nu sunteţi în siguranţă afară" , a declarat Reed Timmer, meteorolog AccuWeather, potrivit Digi24. 

Furtuna, cunoscută sub numele de Nor'easter, a adus strat de zăpadă de peste 60 de centimetri în unele părţi din New York şi Massachusetts până sâmbătă seara, iar peste 95.000 de case din Massachusetts au rămas fără curent electric.

Meteorologul Matthew Cappucci a declarat pentru BBC că ninsoarea a fost foarte puternică şi că în fiecare oră s-au depus 8-10 cm de zăpadă.

În Connecticut, transportul public cu autobuzele a fost suspendat până duminică, iar mai multe poduri au închise din cauza „condiţiilor periculoase”. 

Florida, cunoscută pentru iernile sale blânde, se aşteaptă la cele mai scazute temperaturi din ultimii ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite