Cea mai înaltă construcţie din Braşov ar putea fi dărâmată. Ce vrea să facă primăria pe terenul cumpărat
0
Primăria Braşov a cumpărat terenul pe care se află CET Braşov şi vrea să atragă aici investitori strategici. În funcţie de necesităţi, turnul, care este cea mai înaltă clădire din oraş, ar putea fi dărâmat
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că municipalitatea a reuşit să cumpere terenul de 50 de hectare pe care se află CET Braşov. Primăria a primit procesul de adjudecare după ce a rămas singura ofertantă în procesul de supralicitare în achiziţia activelor CET.
Imediat ce vor fi semnate actele, edilul şef al Braşovului spune că aşteaptă investitori strategici interesaţi să dezvolte afaceri pe care vor să le relocheze la Braşov.
„Vorbim despre o platformă importantă pentru că este, probabil, una dintre ultimele şanse de a avea un perimetru coerent în intravilanul municipiului, care este bine conectat din punct de vedere al infrastructurii rutiere şi feroviare şi care permite planuri de investiţii pentru investitori strategici.
Mai departe, vom anunţa pe toate canalele posibile că Braşov este deschis pentru afaceri – open for business. Aşteptăm investitori nu doar români, ci şi internaţionali, pentru că Braşovul dispune de forţă de muncă bine calificată, dispune de o conexiune bună din punct de vedere al infrastructurii – mă refer la infrastructură feroviară şi rutieră – şi este, totodată, unul dintre oraşele-mamut ale României”, a explicat Allen Coliban.
Peste 13,5 milioane de euro, din care Primăria a plătit 4 milioane, la sfârşitul lui 2021, urmează să mai achite alte aproximativ 4 până în iunie, iar restul, până în 30 iunie 2023. Însă, municipalitatea speră să obţină suplimentar 2 milioane de lei din valorificarea utilajelor şi demolarea clădirilor de pe fosta platformă.
Turnul CET-ului, care are aproximativ 280 de metri şi este cea mai înaltă construcţie din Braşov şi una din cele mai înalte din ţară, a fost construit în 1986 şi are o asemenea înălţime deoarece autorităţile comuniste s-au gândit să nu polueze oraşul prin gazele evacuate de centrală. Acesta ar putea fi demolat, în funcţie de cum vor considera posibilii investitori.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Averea strânsă de o femeie până la 42 de ani: un rucsac şi fricile căpătate în Casa de copii