Sarmizegetusa Regia, ascunsă sub omăt. Ninsorile abundente au schimbat faţa capitalei dacilor FOTO
0
A nins viscolit în zona Sarmizegetusei Regia, iar stratul de zăpadă în munţi ajunge, pe alocuri, la jumătate de metru.
Sarmizegetusa Regia oferă oaspeţilor săi din aceste zile o privelişte de basm. A nins abundent în ultimele zile, în Munţii Orăştiei, iar capitala dacilor s-a împodobit cu un strat consistent de zăpadă.
Numărul vizitatorilor care ajung la Sarmizegetusa Regia este redus în această perioadă a anului, din cauza drumului greu accesibil şi a programului redus de vizitare, însă cei care ajung în situl arheologic au motive de satisfacţie.
Până în 28 februarie monumentul istoric este deschis, pentru vizitare, între orele 10:00 şi 15:00, ultima intrare a vizitatorilor în sit, fiind la ora 14:30.
Sarmizegetusa Regia. Foto: Consiliul Judeţean Hunedoara
Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“.

Sarmizegetusa Regia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Sarmziegetusa Regia a fost o aşezare înfloritoare din Epoca Fierului. A fost devastată la sfârşitul războaielor de cucerire a Daciei şi a rămas, până la începutul secolului al XIX-lea, puţin cunoscută oamenilor. În prezent, ruinele sale sunt vizitate anual de circa 70.000 de oameni.
Sarmizegetusa Regia. Foto: Consiliul Judeţean Hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:
Asaltul asupra Sarmizegetusei Regia. Ce au adus 20 de ani de anchete în dosarele aurului dacic furat