Început de bătaie la Festivalul Massif, aplanat rapid. În cât timp au ajuns jandarmii la fața locului VIDEO

0
Publicat:

Prima zi a festivalului Massif, din Poiana Brașov, s-a desfășurat în deplină siguranță. Doar un început de bătaie a avut loc la scena GOAT, însă jandarmii au fost acolo într-un minut și au aplanat conflictul.

Prima zi a festivalului MASSIF a fost una fără evenimente negative majore. Astfel, la festivalul din Poiana Brașov a fost semnalat doar un început de bătaie între patru persoane, care a fost însă aplanat foarte rapid de către jandarmi.

Peste 400 de jandarmi, polițiști, pompieri, personal medical și efective din cadrul altor structuri au vegheat ca toți cei prezenți la festival să se distreze, să fie în siguranță și să respecte legea.

Specialiștii Centrului de Prevenire Antidrog au împărțit peste 2.500 de materiale informative. Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Brașov au desfășurat activități de informare și sensibilizare privind fenomenul traficului de persoane.

Serviciul Județean Imigrări  Brașov a desfășurat acțiuni privind respectarea legalității șederii în România a străinilor, precum şi combaterea migrației ilegale. Concomitent,  în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Brașov au desfășurat controale la operatorii economici din festival. Jandarmii au fost și ei prezenți.

„Jandarmii Brașoveni  au întocmit actele   conform competențelor legale, astfel conform legii nr. 143 /2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri  au fost întocmite actele premergătoare pentru 1 persoană care a încălcat această prevedere și actele premergătoare pentru 1 infracțiune de lovire sau alte violente, conform art. 193 CP”, a precizat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, plutonier Alexandra Cojocaru.

Polițiștii au testat foarte mulți șoferi tineri în vederea depistării celor care au consumat droguri.

„În ceea ce privește constatarea de fapte antisociale, polițiștii brașoveni au fost sesizați printr-un singur apel de urgență 112 pentru tulburarea liniștii publice, efectuează cercetări pentru o infracțiune de lovire sau alte violențe, au aplicat 87 de sancțiuni pentru abateri săvârșite de conducătorii auto la regimul rutier, unde au constatat și 7 infracțiuni, 2  dintre acestea pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, iar alte 5 infracțiuni pentru conducerea autovehiculelor sub influența substanțelor psiho-active”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, subcomisar Florentina Manolache.

Incident la una din scenele festivalului

În punctele și posturile medicale avansate, șapte persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD Brașov și a paramedicilor pompieri.  Majoritatea afecțiunilor medicale au fost soluționate pe loc. Pentru un singur caz a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate - bărbatul a suferit un traumatism la unul din membrele superioare.

Un incident a avut loc și la una dintre scenele festivalului.

„La data de 03 martie 2023, ora 20:50, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în timpul desfășurării festivalului MASSIF, în cortul GOAT, amplasat în dreptul complexului Agrement, a avut loc o altercație între patru persoane, care s-au agresat reciproc. Din verificările efectuate a rezultat faptul că persoanele respective, cu vârste cuprinse între 29 si 37 ani, s-au îmbrâncit și s-au agresat reciproc pe fondul unor discuții contradictorii, conflictul fiind aplanat de către lucrătorii I.J.J. Brașov”, a mai precizat reprezentanta polițiștilor brașoveni.

Cei patru au fost conduși la secția de poliție.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite