Festivalul Clătitelor, în weekend, la Prejmer - Brașov. Damian Drăghici şi Aurelian Temişan, pe scenă

0
Publicat:

După doi ani de pauză, Festivalul Clătitelor revine la Prejmer, în judeţul Braşov. Cea de-a 16-a ediţie a evenimentului cu tradiție are loc în weekendul 11-12 februarie.

Organizatorii îi așteaptă pe oaspeți cu multe alte bunătăţi locale, plus o atmosferă de sărbătoare, pentru că vorbim despre unul dintre evenimentele locale preferate de comunitate.

Clatitele,bvedeta evenimentului.  FOTO Facebook Fasching Prejmer - Sărbătoarea clătitelor
Clatitele,bvedeta evenimentului. FOTO Facebook Fasching Prejmer - Sărbătoarea clătitelor

Frigul se mai potolește în acest weekend la Prejmer, ca de obicei. Pentru că avem Fasching, cu abundență de clătite proaspete, parada costumelor, cântec de fanfară, caravană de poveste și recitaluri de muzică în care se împletesc culturi și obiceiuri diverse. Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul organizatorilor.

Aurelian Temişan, printre invitați

Gospodinele comunei şi producătorii locali au pregătit pe lângă sortimentul culinar care se află în centrul evenimentului, brânzeturi, produse de carne şi peşte, dulceţuri şi ciocolată de casă. Spre deosebire de alţi ani, la această ediţie au fost invitaţi şi producători din alte localităţi, potrivit primarului localității Prejmer, Mihai Apafi, citat de Agerpres

Potrivit edilului, dn cauza vremii extrem de reci din această perioadă, mulţi artişti preferă să stea departe de scena în aer liber, însă printre temerarii care au confirmat participarea sunt Mira, Ileana Beregoi, Damian Drăghici şi Aurelian Temişan, o prezenţă devenită tradiţională la Festivalul Clătitelor, nu doar ca solist, ci şi ca prezentator al evenimentului.

Din programul celor două zile de festival nu vor lipsi muzica şi dansurile germane.

Festivalul Clătitelor este o sărbătoare preluată, în urmă cu aproape două decenii, de la comunitatea săsească din comună, denumită Fasching, organizată în mod tradiţional înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri