Cum va arăta „gura de lup“ de la intrarea în Cetatea Râşnov. Lucrările trebuie încheiate înainte de sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de la Cetatea Râşnov vor fi finalizate anul acesta FOTO Primăria Râşnov
Lucrările de la Cetatea Râşnov vor fi finalizate anul acesta FOTO Primăria Râşnov

În 5 februarie 2020, Cetatea Râşnov a fost închisă pentru efectuarea mai multor lucrări de reabilitare, cu fonduri europene. La sfârşitul acestui an, obiectivul trebuie redat circuitului turistic

Închisă deja de doi ani, Cetatea Râşnov, una din principalele atracţii turistice ale judeţului Braşov, se va redeschide înainte de sfârşitul acestui an, după cum promite primarul oraşului, Liviu Butnariu. 

Aici se desfăşoară lucrări de reabilitare care ar urma să se încheie la sfârşitul acestui an, după ce vor fi finalizate şi lucrările suplimentare, ce urmează a fi scoase la licitaţie.

Între lucrările care nu au fost prevăzute înainte de începerea reabilitării se numără bazinul şi staţia de pompare pentru hidranţi, care au trebuit ajustate, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a cerut suplimentarea hidranţilor. 

Tot la acest capitol se încadrează şi sistemul de iluminat periferic, precum şi „gura de lup”, de la intrarea în incinta Cetăţii de Sus.

Edilul din Râşnov a precizat că proiectul prevede refacerea sistemului defensiv şi punerea în valoare, astfel că nu va mai fi acoperit cu un pod mobil, ci cu sticlă.

„Toate cetăţile au o gaură la intrare pe care venea un pod. Exact aşa vom face şi noi un pod, numai că va fi un pod din sticlă, prin care se va vedea fundul gropii. Va fi o butaforie, cu un manechin şi un loc interesant, cu ţepuşe, exact cum era în vechime”, a precizat primarul din Râşnov.

Toate aceste lucrări suplimentare au mai fost scoase la licitaţie şi anul trecut, însă nici măcar o firmă nu şi-a adjudecat contractul. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ un milion şi jumătate de lei, iar, pentru întreaga lucrare, Primăria Râşnov a accesat fonduri europene de 16 milioane lei. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dezamăgire cruntă pentru Oana Roman după weekendul petrecut la munte. Ce a supărat-o pe fiica fostului premier

„Fraţii mai mari” de la Medicină Veterinară. Studenţii care îi ajută pe elevii doritori să înveţe mai bine

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite