Cum a fost depistat un braşovean care a aruncat gunoiul pe câmp. A primit o amendă imensă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un braşovean care a aruncat gunoiul pe câmp a fost găsit cu ajutorul unui detaliu FOTO Primăria Braşov

Un braşovean care a aruncat pe câmp deşeurile provenite în urma lucrărilor de construcţie la un imobil a fost depistat cu ajutorul unui bon provenit dintr-o comandă de mâncare făcută la adresa unde s-au făcut amenajările

Un detaliu l-a dat de gol pe un braşovean care a aruncat deşeuri pe câmp şi poliţiştii locali au putut ajunge direct la uşa acestuia. 

O verificare de rutină a Poliţiei Locale Braşov a dus la descoperirea unei zone în care au fost aruncate deşeuri care proveneau dintr-o lucrare de amenajare interioară, respectiv, moloz, bucăţi de rigips, ambalaje de la uşi de interior, storuri exterioare dezafectate şi alte materiale de acest fel. 

În grămada de deşeuri provenite din lucrările de construire, poliţiştii locali au găsit un bon cu o comandă de mâncare, bon pe care era menţionată adresa de livrare. În urma verificărilor la adresa respectivă, a fost identificat şi proprietarul imobilului în care au fost făcute lucrările de construcţie, precum şi persoana care a transportat şi abandonat pe marginea drumului deşeurile provenite din renovarea imobilului.

Cel care a scăpat de deşeuri pe câmp a primit o amendă de 3.000 de lei şi a fost avertizat că, dacă este prins cu maşina cu care aruncă gunoiul, pe lângă faptul că va fi sancţionat cu amendă, autovehiculul va fi confiscat. 

Sancţionat a fost şi proprietarul clădirii la care s-au făcut amenajări, deoarece acesta nu a încheiat contract cu o firmă de salubritate care să fie acreditată pentru preluarea deşeurilor provenite din construcţii. 

Potrivit OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului, amenzile pentru persoanele fizice care aruncă în locuri neamenajate deşeuri provenite din construcţii sunt cuprinse între 3.000 lei şi 6.000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei şi 50.000 lei.   

Vă recomandăm să mai citiţi:

Pedeapsa primită de un tânăr care a violat o femeie a străzii până a omorât-o. Detaliile i-au îngrozit şi pe anchetatori

Insulele de calmare de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Becurile cu alimentare solară, furate de pe şosea

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite