Insulele de calmare de pe DN1 au rezistat doar câteva zile. Becurile cu alimentare solară, furate de pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ansamblurile de iluminare din insulele de calmare de pe DN 1 au fost furate FOTO Monitorul de Făgăraş
Ansamblurile de iluminare din insulele de calmare de pe DN 1 au fost furate FOTO Monitorul de Făgăraş

Montate de mai puţin de o săptămână, ansamblurile de iluminare de pe insulele de calmare a traficului de pe DN 1, între Braşov şi Sibiu, au fost furate.

Ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici măcar o săptămână. S-au furat modulele de alimentare, compuse din baterii şi panouri solare, de pe 4 astfel de insule între Braşov şi limita cu judeţul Sibiu. 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov le-a instalat la sfârşitul săptămânii trecute, însă, în noaptea de miercuri spre joi, 2/3 februarie, acestea au fost furate.

„Instalaţiile luminoase de pe insulele de calmare de pe DN 1 şi modulele de alimentare a acestora au dispărut. Vorbim de patru astfel de ansambluri din zona Şercaia, Mândra şi intersecţia cu Râuşor”, a declarat Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Braşov. 

Drumarii cred că este vorba de o acţiune premeditată şi speră ca poliţiştii să îi ajute să recupereze obiectele furate. 

„DRDP Braşov a depus plângere penală în acest caz, dar autorii vor fi foarte greu de identificat. Am apelat la participanţii la trafic, poate cineva a văzut ce s-a întâmplat. Este vorba de patru insule de calmare şi, fără aceste instalaţii, este foarte periculos, chiar dacă noi am semnalizat din timp aceste zone”, a mai precizat Robert Elekes.

Distrugerea elementelor de siguranţă rutieră se pedepseşte cu închisoare până la trei ani. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranţa circulaţiei, iar deteriorarea ei poate duce chiar la pierderea de vieţi omeneşti. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Urşii de la Libearty Zărneşti au prezis: primăvara e aproape. Asta spune tradiţia de la Întâmpinarea Domnului VIDEO

Administratoarea unui centru al Protecţiei Copilului Braşov a stat 20 ani în funcţie cu o diplomă de Bacalaureat falsă. Ce a decis conducerea

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite