Ce răspund hotelierii din Poiana Brașov declarațiilor privind gradul de ocupare din timpul festivalului Massif

0
Publicat:

Hotelierii din Poiana Brașov spun că gradul de ocupare din cele trei zile de festival Massif nu a fost nici pe departe de 70-80% și că festivalul nu se adresează celor care vin de obicei în stațiune.

Care a fost gradul de ocupare în Poiana Brașov FOTO Massif
Care a fost gradul de ocupare în Poiana Brașov FOTO Massif

Organizatorii Massif au anunțat un grad de ocupare de 70% în cazul hotelurilor de 3 stele și de 80% în cazul celor de 4 stele, pe durata celor trei zile de festival în Poiana Brașov. Mai mult, cei peste 38.000 de spectactori ar fi cheltuit în orașul nostru peste 4,2 milioane de euro. Hotelierii nu sunt de acord cu cifrele prezentate de organizatorii festivalului de muzică.

Gradul de ocupare a fost unul neașteptat de mic, până în 35%, aici fiind incluși artiștii și stafful. Încasările restaurantelor din incinta hotelurilor cumulate cu cele individuale au avut o medie de 24% față de un weekend de Februarie. Veniturile școlilor de schi au scăzut cu 25 % față de aceeași perioadă a anului anterior. Nu au fost atrași turiști străini. Media de vârstă a participanților a fost între 20 și 24 de ani, ceea ce înseamnă că nu s-a adresat profilului de client obișnuit al Poienii”, declarat Roxana Cojocea, președinte Asociația de Turism Poiana Brașov.

Reprezentanții industriei de ospitalitate din Poiana Brașov spun că o mai bună colaborare între organizatori, municipalitate și hotelieri ar conduce la rezultate mai bune la edițiile viitoare. De asemenea, hotelierii spun că este necesară promovarea mai agresivă și în afara țării a festivalului, pentru a atrage și turiști străini.

Ce nu a funcționat bine

Patronii din turism au dezvăluit și câteva dintre părerile lor despre ce nu a funcționat atât de bine cum și-ar fi dorit și despre ce ar trebui făcut mai bine la edițiile viitoare.

Line-up ul a fost nepotrivit segmentului țintă al destinației, raportat la prețul biletului și zona de desfășurare. În aceeași măsură, a fost anunțat extrem de târziu. Fără un număr mai mare de artiști de renume internațional, de talia lui Dimitri Vegas, considerăm că nu va fi atractiv nici pe viitor. Suntem conștienți de sumele care ar trebui investite în acest sens și la fel de spațiul limitativ în care s-a desfășurat prima ediție. Din acest motiv, poate fi luată în calcul și altă locație (Poiana Mică)”, a mai transmis Roxana Cojocea.

Hotelierii spun că festivalul a fost extrem de apreciat de turiștii care sunt în trend, au venituri peste medie și nu văd Poiana Brașov ca o destinație de schi.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite