Cât costă să petreci Revelionul în Poiana Braşov. Sumele exorbitante pentru patru nopţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Revelion petrecut la Poiana Braşov costă cât salariul minim pe un an FOTO ana hotels
Un Revelion petrecut la Poiana Braşov costă cât salariul minim pe un an FOTO ana hotels

Preţurile pentru 4 nopţi, între care şi noaptea în care vom trece în 2022, sunt exorbitante în Poiana Braşov. Un sejur de două persoane costă aproape cât salariul minim pe un an

Un Revelion petrecut în Poiana Braşov este doar un vis pentru cei mai mulţi români, mai ales dacă şi-ar dori să petreacă noaptea dintre ani la hotel. Preţurile pentru patru nopţi ajung şi la 10 salarii minime, astfel că o persoană care câştigă salariul minim ar trebui să dea aproape tot ce câştigă într-un an. Şi aceasta nu pentru vreun apartament penthouse, ci pentru o cameră dublă. 

Omul de afaceri George Copos are mai multe hoteluri în Poiană. La Ana Hotels Sport sau la Bradul un pachet care conţine cazare pentru 4 nopţi, cu demipensiune, brunch în data de 1 ianuarie, acces la centrul spa, acces la kids club şi program artistic costă minim 2.800 de euro. 

Nici la Aurelius, hotelul de cinci stele situat pe malul lacului din Poiana Braşov, nu sunt diferenţe mari. Aici, preţul este de 2.600 de euro, dar măcar cuprinde şi cina festivă, care la Ana Hotels trebuie plătită separat. Pachetul de la Aurelius conţine, pe lângă cazare în camera dublă între 30 decembrie şi 3 ianuarie, mic dejun, cină festivă cu program artistic şi brunch pe 1 ianuarie. 

Preţuri mari şi la pensiuni

Nici la pensiuni nu este foarte ieftin să petreci Revelionul în Poiana Braşov. Preţurile sunt, de cele mai multe ori, peste 8.000 de lei, chiar dacă mai există câteva oferte şi de 7.000 de lei pentru 5 nopţi, cu mic dejun inclus. Cu toate acestea, este foarte greu de găsit un sejur, deoarece mai bine de jumătate dintre camere erau ocupate încă de la sfârşitul lunii octombrie.  

La Hotel Teleferic, de exemplu, Gigi Becali a rezervat 20 de camera, pentru care a plătit 30.000 de euro, potrivit fanatik. Patronul clubului de fotbal FCSB va petrece 4 zile la munte, unde va merge alături de apropiaţi în intervalul 30 decembrie - 2 ianuarie. În noaptea de Revelion va avea o cină festivă, un concert special susţinut de Andra şi un foc de artificii.

O cameră la Hotel Teleferic costă de 2.200 de euro, până la 3.180 de euro, pentru două persoane, însă latifundiarul din Pipera a obţinut un discount, ca urmare a numărului mare de camere pe care le-a plătit.

Chiar şi la hotelurile de trei stele, preţurile rămân piperate. La Hotel Elexus, patru nopţi cu mic dejun costă de la 10.200 de lei, adică puţin peste 2.000 de euro, şi ajung să depăşească 18.000 de lei, adică 3.600 de euro. 

Cei cu venituri ceva mai modeste pot allege vilele, unde găsesc cazare pentru 4 nopţi şi la 3.700 de lei, la care se adaugă cheltuielile cu hrana şi cu petrecerea dintre ani, plus distracţiile. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Anda Adam, început de vacanţă cu o bătaie în holul hotelului din Poiana Braşov

Sărbători într-o comunitate săracă din judeţul Braşov, unde scrisorile către Moş Crăciun sunt o raritate

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite